Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Anadolu Üniversitesi’ne Teşekkür Plaketi

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Anadolu Üniversitesi’ne Teşekkür Plaketi
Güncelleme:

Anadolu Üniversitesi başarılarına bir yenisi daha ekleyerek, Coğrafi Bilgi Sistemleri alanındaki eğitim programları sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Anadolu Üniversitesi başarılarına bir yenisi daha ekleyerek, Coğrafi Bilgi Sistemleri alanındaki eğitim programları sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından teşekkür plaketine layık görüldü. Anadolu Üniversitesi bu ödülle birlikte CBS alanında da Türkiye'nin öncü eğitim kurumlarından biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile daha önceden de pek çok çalışmaya imza atan Anadolu Üniversitesi, Bakanlığın yürütmüş olduğu "CBS Operatörü Seviye 4, CBS Uzmanı Seviye 6 Mesleki Yeterliliklerin Hazırlanması ve Bakanlık Personeline Uzaktan Öğretim Destekli Eğitim Verilmesi" projelerine vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket almaya layık görülen kurumlar arasında yer alarak önemli bir başarı elde etti. CBS kültürünün farklı kesimlere tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla dünya genelinde düzenlenen "Dünya CBS Günü 2015" etkinliği, ülkemizde 18-19 Kasım tarihlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ankara ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde, "Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru" teması ile kutlanan etkinlikte, Türkiye genelinde Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında faaliyet gösteren yerel yönetimlerin, kamu kurum ve kuruluşların, üniversitelerin ve özel firmaların yetkilileri yer aldı.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açılışını gerçekleştirdiği etkinlikte, Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney'in yanı sıra Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü akademik personeli ve Açıköğretim Fakültesi temsilcileri yer aldı. Etkinlik kapsamında ayrıca, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ve Açıköğretim Fakültesi birimleri tarafından stant açılarak Fen BilimleriEnstitüsü bünyesinde yer alan Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları ile Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri ön lisans programının tanıtımı gerçekleştirildi.