Çeyiz dönüşü feci kaza

Çeyiz dönüşü feci kaza

Çeyiz dönüşü kazada ölen dayı-yeğen toprağa verildi

Şanlurfa’nın Birecik İlçesi’ne oğlunun çeyizini götürdükten sonra, Adana’ya dönüş yolunda trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Hüsnü Sevimli ile yeğeni Ali Küpeli’nin cenazeleri gözyaşları arasında memleketleri Adana’da toprağa verildi.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde Uzman Çavuş olarak görev yapan Aziz Sevimli, Dilan adındaki genç kızla 13 Aralık 2014’te nişanlandı. Nişanlı çift, 15 Mayıs’ta düğün yapıp evlenmeye karar verdi. Baba Hüsnü Sevimli ile yeğeni Ali Küpeli, 28 Mart’ta çeyizleri kamyonete yükleyip 5 yaşındaki oğlu Uğur Sevimli’yi de yanına alarak Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne gitti. Aynı günde oğlunun tuttuğu eve çeyizlik eşyaları indiren Aziz Sevimli ile yeğeni Ali Küpeli, ertesi gün Adana’ya dönmek için yola çıktı. Hüsnü Sevimli yönetimindeki komyenet iddiaya göre sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Kazada Hüsnü Sevimli ile beraberindeki yeğeni Ali Küpeli yaşamını yitirirken, Uğur Sevimli yaralandı.

Adana’ya getirilen dayı- yeğenin cenazeleri Buruk Mezarlığı’nda gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Nezihe Yalvaç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 9’uncu sınıfta eğitim gören Ali Küpeli’nin arkadaşları da cenazede gözyaşı döktü.