Çeyrek biletlerin yüzde 70'i tükendi

Çeyrek biletlerin yüzde 70'i tükendi

Milli Piyango çekilişi için nefesler tutuldu... Çeyrek biletlerin yüzde 70'i şimdiden tükendi.

Yılbaşı heyecanı iyiden iyiye bütün yurtta hissedilmeye başlandı. Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi ise 50 milyon lira olarak belirlendi. Zengin olma hayali kuran vatandaş ise 31 Aralık akşamı düzenlenecek olan çekilişten önce soluğu Milli Piyango bayileri önünde alıyor. Alınan bilgilere göre çeyrek biletlerin yüzde 70’i tükendi. İstanbul Eminönü'nde bulunan ünlü Milli Piyango bayii Nimet Abla'nın önü yılbaşına yakın her dönemde olduğu gibi yine Milli Piyango merkezi oldu.

Büyük ikramiyenin 50 milyon lira olarak belirlendiği Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi biletleri için Eminönü Nimet Abla Gişesi önünde şiddetli yağmura rağmen uzun kuyruklar oluştu. Gişe önünde özel güvenlik görevlileri de beklerken bazı vatandaşların ailece, bazılarının da il dışından bilet almaya gelmesi dikkati çekti.
      
TAM BİLET 50 LİRA      

Şiddetli yağmura rağmen bilet kuyruğundan ayrılmayan kimi çocuklu kimi yaşlı vatandaşlar şemsiyeleriyle yağmurdan korunurken, buradaki seyyar bayiler de "Talihin varsa her yerde çıkar. Bütün biletler Bahçekapı'dan geliyor" şeklindeki sözlerle ellerindeki biletleri satmaya çalışıyor.

SEYYAR'DA DA ÇIKIYOR      

Eminönü'nde seyyar bayi Gülay Eryiğit, gişelerde kuyruk olmasına karşın kendilerinin bugün fazla satış yapamadıklarını belirterek, "Bilet satışımızın azalmasındaki en büyük neden yalan yanlış yapılan haberler. Bizim sahte bilet sattığımıza yönelik asılsız haberler çıktı. Ancak buradaki herkesin bayii kartı var ve biletlerimiz damgalı" dedi. Eryiğit, bilet alacakların yaka kartına bakarak seyyar bayilerden içleri rahat şekilde bilet alabileceğini dile getirerek, herkesin nasibini kendisinde araması gerektiğini ve satılan bilet sayısı kadar yılbaşı ikramiyesinin çıkma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

ÇEYREKLERİN YÜZDE 70'İ TÜKENDİ      

Seyyar bayi Reyhan Yazıcı, satışların son 3 gündür güzel olduğunu belirterek, "Çeyrek biletin yüzde 70'i bitti. İnşallah yüzde 30'u da son güne kadar gider de herkes alır. Bitmesin kalsın insanlara" dedi. Vatandaşların en çok çeyrek bilet aldığını ve ikramiyenin de çeyrek bilete çıktığını dile getiren Yazıcı, bütün biletlerin Bahçekapı'nın biletleri olduğunu, "Nimet Abla, Ahmet Bey, Reyhan Abla... Burada satılan biletlerin hepsi aynı. Çıkarsa her yerden çıkar. Bunu unutmasınlar" diye konuştu. Yazıcı, kendisinin de bir seri bilet aldığını kaydederek, büyük ikramiyenin kendisine çıkması durumunda fakirlere yardım edeceğini sözlerine ekledi. Nimet Abla gişesi görevlisi de biletlere yoğun ilgi olduğunu, bu gidişle son güne bilet kalmayacağını belirterek, "En çok çeyrek bilet satılıyor. Çeyrek biletlerin yüzde 70'i bitti diyebiliriz. Kalabalıktan çok memnunuz" dedi.

EDİRNE VE BİNGÖL'DEN GELENLER

Bilet kuyruğunda bekleyen Filiz Yavaş, 30 çeyrek bilet alacağını belirterek, yaklaşık bir saattir sıra beklediğini ancak sıranın uzun olsa da hızlı ilerlediğini söyledi. Yavaş, "Edirne'den bilet almak için buraya geldim. 10 tanesini kendime diğer 20 tanesini arkadaşlara alacağım. Parasını verip bilet almamı istediler. Burada çıktığını söylediler. O yüzden Edirne'den geldim buraya" diye konuştu. Feriköy'den geldiğini belirten Nezahat Kartal ise "Eğer çıkarsa torunumun geleceği için kullanacağım" dedi. Anadolu Yakası'ndan bilet almak için gelen Hacer Aktaş, hayal kırıklığına uğramamak için plan yapmak istemediğini ancak ikramiye çıkması için yağmura rağmen sırada beklediğini söyledi. Bingöl'den geldiğini belirten Ramazan Durdu da "Buradan çıktığını söylüyorlar hep. Televizyonlarda da görüyoruz. O yüzden Bingöl'den geldim" dedi.