Cezasız iddianame olur mı demeyin !

Cezasız iddianame olur mı demeyin !

Mafya liderinin yeğeni Bülent Aramaz'ın öldüğü çatışma için polisler hakkında iddianame hazır..

Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden ‘Öksüz Ahmet’ lakaplı Ahmet Aramaz’ın yeğeni Bülent Aramaz’ın öldüğü çatışmayla ilgili savcılık iddianame düzenledi. Ancak hakkında dava açtığı 8 polis için ceza talebinde bulunmadı.

 

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre birçok suçtan aranan Bülent Aramaz, 23 Ağustos 2014’te polislerle girdiği çatışmada öldü. Olayda Aramaz’ın Rus sevgilisi Elena Gavrilova ve 2 polis de yaralandı. Savcılık, 8 polis ve Aramaz’ın şoförü Gökhan Çoban, hakkında dava açtı. İddianamede, 8 polis için “meşru müdafaa şartlarında silahla adam öldürme, meşru müdafaada sınırın aşılması suretiyle silahla adam yaralama”dan dolayı ceza verilmemesi talep edilirken, Çoban için de “ruhsatsız tabanca bulundurmak suretiyle 6136 sayılı Yasa’ya muhalefet” suçundan ceza istendi.

İddianamede, polislerin kendilerine yönelmiş haksız saldırıyı o andaki hal ve şartlara göre orantılı şekilde defetmek amacıyla hareket ettikleri, yasal silah kullanma yetkilerini kullandıkları anlatıldı. 

‘CEZA VERMEYİN’

Aramaz’ın Glock marka tabanca ile 1 dakikada 9 kez ateş ederek, polisleri meşru savunmaya ittiği de anlatılan iddianamede, ilk ateşin maktulden geldiği, şüphelilerin öncelikle kendilerini savunmak zorunda kaldıkları belirtildi. İddianamede, sadece şoför Gökhan Çoban’ın ruhsatsız silah bulundurma suçu nedeniyle cezalandırılması gerektiği, polisler hakkında ceza verilmesine gerek olmadığının altı çizildi.

‘NİYE DAVA AÇTIM’

İddianamede, şüpheliler hakkında ceza talep edilmemesine rağmen neden dava açıldığı ise şöyle anlatıldı: “‘Meşru müdafaa şartlarında şüpheliye ceza verilmez’ şeklindeki hüküm karşısında buna karar vermenin ancak mahkemelerin takdirinde olduğu, bu nedenle kamu davasının açıldığı, şüphelilerce gerçekleştirilen eylemlerin meşru savunma olup olmadığının ve ceza verilmemesine karar verme yetkisinin Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev ve yetkisinde olduğu değerlendirilmiştir.”