Chp Ardahan Adayı Eski Büyükelçi Yılmaz: Bugün Benim Bayram Günüm

Chp Ardahan Adayı Eski Büyükelçi Yılmaz: Bugün Benim Bayram Günüm

MUSUL Başkonsolosu olarak görev yaparken IŞİD baskınında rehin alınan ve daha sonra CHP'den Ardahan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen Büyükelçi...

MUSUL Başkonsolosu olarak görev yaparken IŞİD baskınında rehin alınan ve daha sonra CHP'den Ardahan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen Büyükelçi Öztürk Yılmaz, memleketi Ardahan'da coşkuyla karşılandı. Öztürk Yılmaz, "Bugün benim bayram gönüm. Peşimi bırakmayın, ben sizi Ankara'ya taşımasını bilirim. Bu kapasitem olduğu için buradayım. Risk alarak geldim. Her şeyden vazgeçtim. Şu anda hiçbir şeyim yok" dedi.

Ardahan'ın Çamlıçatak Köyü yakınlarında davul- zurna çalınarak uzun bir taşıt konvoyuyla karşılanan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, kendisini karışılamaya gelenleri selamladı. Yılmaz, CHP İl Başkanlığı binası önünde toplananlara seslendi. Çocukluk ve gençliğinin geçtiği aşık olduğu topraklara hizmet için geldiğini vurgulayan Öztürk Yılmaz, parti kadroları ile birlikte anne, baba, eş, çocuklar ile dostlarının bugün yanında ve burada bulunduklarına dikkat çekti. Öztürk Yılmaz, şunları söyledi:

"Bugün benim bayram günüm. Bugün çok yeni bir dönem başlıyor. İlk defa bir şeye karar verdik. Biliyorsunuz büyükelçiliği bıraktım. 20 yıldır tırnaklarımla kazıyarak geldiğim konumumu bıraktım. Buraya başarı için geldim. Çünkü Ardahan'ımız bundan sonraki süreçte mutlu olsun, Türkiye'de Ardahan'ın bir imajı olsun ve Ardahan kazansın. Ben Ardahan'ın bütün zorluklarını çok iyi biliyorum. Ömrümüzü okul yollarında geçirdik, bundan sonrada Ardahan yollarında tüketeceğiz. Bundan sonra hiç kimseyi ötelemeyeceğiz. Hiç kimseyi bir kenara park etmeyeceğiz. Hiç kimseye o budur şudur bizden değildir demeyeceğiz. Zira biz bundan kaybettik. Bundan sonra toparlanma zamanı. Herkesin merkeze gelme dönemi. Bu seçim döneminde herkes bizi izleyecek. Ne mesajlar verdiğimizi takip edecekler. Bu yolda bizim arkamızda Ardahan var, Türkiye var. Benim de yanlışlarım olabilir. Hatalarım olabilir. Başarı sizin, başarısızlık benimdir. Benim peşimi bırakmayın, ben sizi Ankara'ya taşımasını bilirim. Bu kapasitemin olduğu için buradayım. Risk alarak geldim. Her şeyden vazgeçtim. Şu anda hiçbir şeyim yok. Hiçbir makamım yok. Hiçbir maaşım yok. Ama sizler varsınız."

Eşi Özay Yılmaz'ın CHP Ardahan milletvekili adayı Öztürk Yılmaz'ın konuşması sırasında sırtını okşayarak destek verdiği gözlendi. Yılmaz'ın konuşması ardından Ardahan ikinci sıra adayı Erdem Uygur, CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt, DSP eski Milletvekili Faruk Demir de birer konuşma yaparak CHP adaylarına destek istedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı