CHP'NİN KADIKÖY ADAYI BELLİ OLDU

CHP'NİN KADIKÖY ADAYI BELLİ OLDU

CHP'nin yerel seçimlerdeki Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu oldu.

CHP'de büyük tartışmalara neden olan Kadıköy Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusu sonunda yanıtlandı.

Bugün Kadıköy belediye başkan adayını belirlemek için toplanan CHP MYK Parti Meclisi’ne Kadıköy adayı olarak Aykurt Nuhoğlu’nun adının bildirilmesine karar verdi.

Diğer yandan MYK, Çekmeköy belediye başkan adayı olarak da Seyfettin Yılmaz’ı belirledi.

Aykurt Nuhoğlu kimdir?

41 yıldır İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşamakta olan Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, diş hekimi olan eşi Ebru Nuhoğlu ile 20 yıldır mutlu bir evlilik sürdürmektedir.

Öğrencilik döneminde katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillenen Aykurt Nuhoğlu, üniversite yıllarından sonra siyaset sahnesinde aktif rol almaya başladı. SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.

1985 yılından günümüze kadar çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Atamer İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi üyesi olduğu birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde, sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu çalışmalarda yer almaktadır. Aykurt Nuhoğlu aynı zamanda Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği'nin de kurucuları arasında yer almaktadır.

Neden aday oldu ?

Gençlik yıllarından bu yana sosyal demokrasinin ilkelerini benimsemiş olan Nuhoğlu, siyasette süreklilik ve değişimin büyük önem taşıdığının bilincinde olduğunu ve yepyeni bir siyaset özgürlükçü ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışı ile Kadıköy’ü kendisi gibi Kadıköylü vatandaşlarla birlikte yönetmek amacıyla belediye başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

İşte CHP'nin İstanbul ilçe adayları:

Adalar-Atilla Aytaç,

Arnavutköy-Ruhi Tuncel, 

Ataşehir-Battal İlgezdi,

Avcılar-Handan Toprak Benli,

Bağcılar-Muhammet Çakmak,          

Bahçelievler-Saffet Bulut,

Bakırköy-Bülent Kerimoğlu,

Başakşehir-Özgür Karabat,

Bayrampaşa-Bahri Sipahi,

Beşiktaş-Murat Haznedar,

Beykoz-Hızır Yılmaz,

Beylikdüzü-Ekrem İmamoğlu,

Beyoğlu-Aylin Kotil,

Büyükçekmece-Hasan Akgün,

Çatalca-Cem Kara,

Esenler-Aksel Örüklü,

Esenyurt-Gürbüz Çapan, 

Eyüp-Ferzan Özer,

Fatih-Sabri Erbakan,

Gaziosmanpaşa-Selahattin Meriç,

Güngören-Ahmet Güzel,

Kağıthane-Serdar Kurşun,

Kartal-Altınok Öz,

Küçükçekmece-Gökhan Gümüşdağ,

Maltepe-Ali Kılıç,

Pendik-Tuncer Özyavuz,

Sancaktepe Özgen Nama,

Sarıyer-Şükrü Genç,

Silivri-Özcan Işıklar,

Sultanbeyli-Mustafa Çolak,

Sultangazi-Ali Acar,

Şile-Aras Aslan,

Şişli-Hayri İnönü,

Tuzla-Cemil Ekşi,

Ümraniye-Sacit Eyüboğlu ,

Üsküdar-İhsan Özkes,

Zeytinburnu Mustafa Fazlıoğlu