''CHP kapatılacak'' iddiasına Yargıtay'dan açıklama

''CHP kapatılacak'' iddiasına Yargıtay'dan açıklama

CHP'nin kapatılması ile ilgili iddialara Yargıtay Başkanı'ndan açıklama geldi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, CHP'ye kapatma davası açılacağı iddialarıyla ilgili olarak konuştu ve "Onun muhatabı biz değiliz. Muhatabı tabi ki Başsavcımız. Daha fazla yorum yok" dedi.

Hürrriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre; Yargıtay'da ilk kez basın bürosu açıldı. Açılışı yapan Yargıtay Başkanı Cirit, CHP'ye kapatma davası iddialarıyla ile ilgili konuştu. Cirit, şunları söyledi:

"Burası bir açılış demiştim ben size. Biz böyle bir bilgi sahibi değiliz Nereden bu bilgilendirme oluştu bilmiyorum. Bu bilgilendirme ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz. Doğru da olmayabilir. Onun muhatabı biz değiliz.  Muhatabı tabi ki başsavcımız. Daha fazla yorum yok"

15 NİSAN'DA TAŞINIYORUZ

Cirit, Yargıtay'ın karşısındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasına ise 15 Nisan'da taşınacaklarını söyledi. Cirit, 390 odalı binaya 10 Daire'nin sığabileceğini belirterek, "Bu binaya sekiz daire taşınacak. Şimdilik 16,18, 20 ve 21. Daire ek binada faaliyet gösteriyor. Yeni binaya yeni kurulan sekiz daire de taşınacak. Bu bina gayet iyi durumda ve eşyalarıyla birlikte bize bırakılacak" dedi.

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Cirit başka bir soru üzerine de adli yıl açılış törenin yapılacağını söyledi. Ancak, protokolün davetinin yeni yasa ışığında değerlendirileceğini söyledi.  Cirit, törenlerin yasaya değil teamüle göre yapıldığını,siyasilerin katılımı için yeni bir yasal düzenleme daha yapılabileceğini de sözlerine ekledi.