CHP kurultayı ile güvenoylaması çakıştı

CHP kurultayı ile güvenoylaması çakıştı

Yeni hükümetin güvenoylaması ile CHP'nin kurultayı aynı güne denk geldi.

CHP'nin olağanüstü kurultayı eğer bir günde bitirilemez ise Parti Meclisi seçiminin yapılacağı kurultayın ikinci günü ile Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni hükümetin güvenoylaması aynı güne denk gelecek.
 
 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından parti içinde yaşanan sarsıntı nedeniyle CHP'de 5-6 Eylül tarihlerinde olağanüstü kurultayın yapılması kararı alınmıştı. Cuma ve cumartesi günleri yapılacak olan kurultay da, ilk gün genel başkanlık seçimi yapılacak. ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak kurultayda, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu için de seçim yapılacak.
 
Meclis Başkanı çiçek, Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. Hükümet'in programının okunması, görüşülmesi ve güven oylaması için TBMM Genel Kurulu'nu 1 Eylül Pazartesi günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclis, 1 Eylül pazartesi günü saat 14.00'te toplanacak. Aynı gün Meclis'te yeni hükümetin programı okunacak. Programın görüşmeleri perşembe günü yapılacak. Hükümetle ilgili güvenoylaması ise cumartesi günü yapılacak.
 
CHP'nin olağanüstü kurultayının tek günde yani cuma günü bitirilmesi ihtamali var. Ancak genel başkanlık seçimi nedeniyle oylamaya geçilmenin gecikmesi durumunda kurultay cumartesi gününe de sarkabilir. Bu durumda, Parti Meclisi seçimi cumartesi günü yapılacak. Böylece kurultayın ikinci günü Meclis'te güvenoylamasının yapıldığı güne denk gelecek.