CHP milletvekilinden ortalığı sarsan 'villa' iddiası

CHP milletvekilinden ortalığı sarsan 'villa' iddiası

Genelkurmay Başkanlığı'ndan CHP'li Mahmut Tanal'ın "Genelkurmay Başkanı Org. Akar ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, Tümg. Mehmet Dişli'nin “Ortak villa arsası” satın aldıkları iddiasına yanıt geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, darbeci general Mehmet Dişli ile Sakarya Pamukova'da arsa aldı" haberine Genelkurmay Başkanlığı'ndan yalanlama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın hiçbir şekilde iddia edildiği gibi Sakarya pamukova bölgesinde üzerine kayıtlı arsa yoktur. Bu konuda yapılan açıklamalar maksatlı ve gerçek dışıdır” denildi.

CHP milletvekilinden ortalığı sarsan 'villa' iddiası - Resim : 1İDDİA NEYDİ?

Bugün Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi, Tümgeneral Mehmet Dişli’nin “ortak villa arsası” satın aldıklarını öne sürmüştü. Tanal, arsanın Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde olduğunu iddia etmişti.

Haberde Tanal'ın şu ifadeleri yer almıştı:

"Bana öyle bir bilgi geldi, sordum. Kimse cevap vermedi. Sormaya da devam edeceğim. İnsan kiminle birlikte arsa, ev alır. Emeklilik döneminde komşuluk yapmak için alındığı söyleniyor. İhbar bu şekilde. İnsan kiminle komşuluk yapmak ister. Ruhen ve fikren anlaştığı kişilerle. Eğer böyle bir şey varsa başka ilişkileri gündeme getirir. Aslında Akar'ın kendisinin konuşması lazım. Konuşmaz ise sükut ikrardan mı gelir diyeceğiz. Hayatın olağan akışına göre biri soru soruyor ise, sizin de uzaktan yakından bir alakanız yok ise, yanıtlarsınız. Ben bir soru soruyorum, cevabını bekliyorum"

Sözcü