CHP'de 3 isme ihraç talebi

CHP'de 3 isme ihraç talebi

Milletvekili adayı Atilla Sertel'i YSK'ya şikayet eden CHP'liler disipline sevk edildi.

YSK'ya yaptıkları şikayet ile CHP İzmir Milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığının düşmesine neden olduğu öne sürülen üç CHP üyesi ihraç istemiyle disipline sevk edildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Şikayet edenler partiliyse CHP'den atılacaklar' demişti.

CHP İzmir Milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığının düşürülmesiyle ilgili tartışmada yeni gelişme yaşandı. Sertel, kendisini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikayet edenlerin CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Şirin Akgün'ün yeğeni Ozan Çelik ile parti üyeleri Levent Ünal ve Ülker Vural olduğunu açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün bir televizyon kanalında katıldığı programda Sertel'i şikayet edenlerin partiden atılacağını duyurmuştu.

Bugün Sertel'i şikayet ettiği öne sürülen 3 CHP üyesinin  ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği ortaya çıktı. Sözcü gazetesinin haberine göre CHP Merkez Yönetim Kurulu 4,5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonucu, CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel’in adaylığının düşürülmesi için YSK nezdinde itiraz eden 3 CHP’linin, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği öğrenildi. Toplantıda bu itirazın kabul edilemez olduğu ve partililik ahlakıyla bağdaşmadığı vurgulanırken, Sertel’in Basın İlan Kurumundaki görevinden ayrılmamış olmasının bir ihmal olarak değerlendirileceği, ancak ön seçimden çıkan bir partilinin şikayet edilmesinin de doğru olmadığı tespiti yapıldı.