CHP'de bomba iddia: Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanıyor mu ?

CHP'de bomba iddia: Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanıyor mu ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu için parti içerisinde iki farklı görüş hakim...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde FETÖ'cü gazetecileri alkışlatması parti içinde krize neden oldu.

Deniz Baykal başta olmak üzere birçok milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirdi. Milliyet yazarı Tunca Bengin bugün köşesinde CHP içindeki rahatsızlıkları kaleme aldı. Bengin, "Yeni CHP mi, eski CHP mi?" başlıklı yazısında parti içinde yeni başkan, kurultay tartışmalarının ayyuka çıktığını belirtti.

Bengin bugünkü yazısında parti içerisinde Kılıçdaroğlu'na yakın ve uzak olan isimlerin görüşlerine yer verdi. Bengin'in yazısındaki ifadelere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlış politikalar yürütüyor ve bu da parti içerisindeki desteğini azaltıyor.

İşte Bengin'in yazısından dikkat çeken bölümler:

Gelenekselciler:

"Adana’daki son olay da bugüne kadarki yanlış politikaların bir sonucu. Ana muhalefet partisi olarak mağdur veya suçlu olan birilerinin haklarını savunabilirsin, onları hukuk içerisinde yargılayın diyebilirsin. Ancak onun ismini zikrederek burada deyip alkışlatmak o adamın arkasında durduğunu gösterir. Bu da parti genel başkanını bırak, parti üyesinin dahi yapmaması gereken vahim bir olaydır. Nitekim Baykal’ın sözleri de hem parti başkanlığı hem de devlet adamlığına dönük ders niteliğindeydi. Partide var olan sıkıntılar büyüyor ve bunun böyle gitmeyeceği açık. Dahası, muhalif gruplar arasında ‘kim gelecek’ tartışması ya da pazarlığı yaşanıyor. Ve bugün olmazsa yarın olağanüstü kurultay gündeme gelebilir."
 
Kılıçdaroğlu'na yakın kesim:

"Tepki gösterenler zaten bizim daha önceki kongrelerden, özellikle de ön seçimden sonrası hep muhalif olan arkadaşlar. Bu düşünceleri yeni değil, sadece Adana vesile oldu ve kamuoyuyla paylaştılar. Adana’da isimlerin okunması bir tercih meselesi. Siyasette yaptığınız her tercihin bir alternatif maliyeti vardır. Ya o isimleri okuyacak, okutacaksınız ya da hiç okumayacaksınız. Aradan seçim yaparsanız bu sefer siz ayrımcı duruma düşeceksiniz. Yani eleştirdiğiniz bir iktidarın yapmış olduğunu yapacaksınız. Gelen tepkilerin, söylemlerin hiçbiri sürpriz değil. Bu tartışma yeni CHP sözünün kullanıldığında başlayan ve yıllardır parti içimizde söylenegelen şeyler; sadece bugün dozajı birazcık yükseldi. Baykal da yeni bir şey söylemedi, eski söylediklerinin tekrarıydı. Bu olaydan yeni bir kurultay falan da çıkmaz."

Milliyet