CHP'de imzalar yarım kaldı !

CHP'de imzalar yarım kaldı !

CHP'de parti yönetiminin değişmesini isteyenler yeterli sayı oluşturamadı.

CHP’de parti yönetiminin değişmesini isteyenler 500 imzada kaldı.

İmzalar genel merkeze teslim edilmeyecek. CHP’de değişim tartışması 16/17 Ocak’ta yapılacak olan olağan kurultaya kaldı. Muharrem İnce ve Umut Oran’ın yanı sıra Mustafa Balbay’ın genel başkanlık için yarışa girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’li Umut Oran ve eski il başkanları ile bazı delegelerin olağanüstü kurultayın toplanması için başlattıkları imza toplama süresi dün sona erdi. Parti yönetiminin değişmesini isteyen isimlerin topladıkları imza seçimli kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaşamadı ve yaklaşık 500 imzada kaldı. Yeterli imza sayısı ise yaklaşık 600 olarak saptanmıştı.

HESAPLAR OLAĞAN KURULTAYA

Eski delegelerle yola çıkmak isteyen muhalif kanat olağanüstü seçimli kurultay için yeterli imzayı bulamadığı için başkanlık yarışı yeni delegelerle olağan kurultayda sürecek. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Başkan adayı olunmaz, aday gösterilir” açıklamasına karşın aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Umut Oran’ın da örgütle kurduğu yakın temasın ardından olağan kurultayda aday olması bekleniyor. Oran ve İnce’nin birlikte hareket edip etmeyeceğine ise yine imza desteğini veren delegeler karar verecek. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da olağanüstü kurultayın toplanmasına karşı çıkmış ancak olağan kurultayda aday olacağını açıklamıştı.

DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, imza sayısının 500’e yakın olduğunu belirterek, imza verenleri deşifre etmemek için genel merkeze listeleri teslim etmeyeceklerini açıkladı. İnce, “Çok huzursuz insan var. Parti tabanı bu gidişten rahatsız. Göreceksiniz yeni delegeler de sizi yenecektir. Değişim başlamışsa önünde duramazsınız. Partinin tarihini iyi bilirim. Bin oyla genel başkan olup salona gidilemeyen durumlar olabilir. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP’nin büyük değişime ihtiyacı var” dedi.