CHP'de Kılıçdaroğlu'na yeni rakip !

CHP'de Kılıçdaroğlu'na yeni rakip !

CHP içinden bir siyasetçinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olarak genel başkanlık hazırlıkları yaptığı iddia edildi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı bugünkü köşesinde CHP'deki yeni başkan adayından bahsetti. İşte yazının ilgili bölümü;

CHP Genel Merkezi'nde, önümüzdeki günlerde bir tüzük kurultayı yapılması planlanıyor.

Ancak bu tüzük kurultayını ya da ardından gelecek başkanlık tartışmalarının yaratacağı kaotiksiyaset iklimini, “fırsata çevirme” peşinde olanlar da yok değil… CHP kulislerinde, halen parti yönetiminde olan önemli isimlerden birinin genel başkanlık için çalışmaya başladığı konuşuluyor.

Genel başkanlık için nabız yoklamaya başlayan bu siyasetçinin, ilk “denemeyi” ise geçtiğimiz günlerde Güneydoğu illerimizden birine yaptığı bir ziyaret ve orada yaptığı konuşmalarla gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Kamuoyu önündeki pek çok etkinlikte Kılıçdaroğlu'nun en yakınında duran bu CHP'li siyasetçinin yaptığı ilk denemede, liderlik için pek geçer not alamadığı da kulislere yansımış durumda…

İLK RAKİBİ MUHARREM İNCE'YDİ

CHP'nin 16 Ocak 2016'da gerçekleştirilen 35. olağan kurultayında Genel Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçilmişti. Kurultayı'nda oy kullanan bin 238 delegeden 990'ının oyunu alan Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. Kullanılan oylardan 248'i geçersiz sayıldı. CHP'nin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinden sonra parti içinde kendisine karşı yöneltilen eleştiriler artmıştı. Kılıçdaroğlu bunun üzerine tüzükteki yetkisini kullanarak, olağanüstü kurultay için çağrı yapmıştı. 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, kendisine rakip olan eski grup başkan vekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce'yle yarışmıştı. Kılıçdaroğlu 740 oyla tekrar genel başkan seçilirken, İnce 415 oy almıştı.

Sözcü