CHP'de koalisyon umudu sürüyor !

CHP'de koalisyon umudu sürüyor !

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, “Meclis başkanlığı seçimi koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok” dedi.

TBMM Başkanı seçimlerinde MHP’nin CHP adayı Deniz Deniz Baykal’a destek vermemesi ‘yüzde 60 blok’ olarak tanımlanan ‘HDP-CHP-MHP’ koalisyonu ihtimalini ortadan kaldırdı.

Hal böyle olunca AK Partili koalisyonlar ihtimalleri öne çıktı. AK Parti’nin CHP ya da MHP’yle koalisyon kuracağı ihtimalleri öncelikli olarak tartışılıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada TBMM başkanlığı seçiminin, AK Parti-MHP koaliyonuna işaret etmediğini savunarak şöyle dedi:

“MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi. Böyle değil. MHP Genel Başkanının bu anlaşılmaz, saçma davranışının siyasi yorumunu yapan, bir süre sonra saçmalayacak. Anlaşılmaz bir şey bu.

TBMM başkanlık seçimi, koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok. Siyasetçiler, yaklaşmakta olan siyasal, uluslararası krizleri dikkate alarak bir hükümet kurabilirler, kurmalılar da.

Olmazsa, seçim olacaktır. CHP’nin koalisyon için 14 ilkesi var, Başbakan hükümet kurma teklifiyle CHP’ye geldiğinde, bu maddeler üzerinden konuşacağız. Bu maddeler üzerinde büyük ölçüde bir anlaşma olursa, hükümette olur CHP. Meclis başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez.”