• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
Kredi kartıyla taksitli haciz
AB'ye vizesiz seyahatte umut ışığı
Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir !
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

CHP'den ''askeri'' teklif

CHP'den ''askeri'' teklif
CHP, askeri öğrencilikten ayrılanlar için kanun teklifi verdi.
17 Ocak 2012 / 16:10

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM Başkanlığına, Askeri Öğrencilerden Başarı Gösteremeyenler Hakkında Kanun, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Harp Okulları Kanunu ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sundu.

Teklifin gerekçesinde, sağlık nedenleri dışındaki bir nedenle askeri öğrencilikten çıkarılan ve kendiliğinden ayrılanlara devletçe yapılan masrafların tamamı ve yasal faiziyle birlikte öğrenci ve kefillerine ödettirildiği ifade edilerek, askeri öğrencilikten ayrılan öğrenci, velisi ve kefillerin maddi ve manevi yönden sıkıntıya düştüğü belirtildi.

Gerekçede, borçlulara ödeme kolaylığı getirilerek hem ödeme yükümlülüğünde bulunan borçluya borcunu ödemesi ve hem de alacaklı idari ile borcun ödenmesinden sorumlu olan kişiler arasında uyuşmazlık doğmasının önlenmesinin amaçlandığı ifade edildi. Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:

"Sağlık sebepleri dışında okullarla yüksek öğrenim kurumlarından çıkarılan öğrencilere, personel ve amortisman giderleri hariç, devlet tarafından yapılan bilumum masrafların yüzde 20’si mukavelesi gereğince ödettirilecek.

Sağlık sebepleri dışında ilişikleri kesilenlere, personel ve amortisman giderleri hariç, devlet tarafından yapılan masraflar, sarf tarihinden tahsil tarihine kadar geçen süre için hesaplanan ana paranın yüzde 20’si ödettirilecek.

357
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
AK Parti'de ''Şahin'' krizi !Cem Uzan değil mi o ?Fazla yağlarınızdan kurtulunKabe'de bile F.Bahçe!Patron işkencesi !Başbakan'dan özür bekliyorlarAcun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...''Bugünkü sistem Erdoğan'sız kriz üretir''Memur zammında 42 TL'lik kriz !Dehşetin böylesi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim