CHP'den Erdoğan'a sert yanıt

CHP'den Erdoğan'a sert yanıt

Erdoğan'ın ''kadın erkek eşitliği'' hakkındaki açıklamalarına CHP'li Nazlıaka'dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "kadın erkek eşitliği fıtrata ters" açıklamasına tepki, CHP'nin kadın milletvekilinden geldi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Cumhurbaşkanı'nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için yaptığı açıklamalar bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü kendisinin fıtratında cinsiyetçilik olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

"HER ÖLÜMÜ FITRATA BAĞLAYIP, SORUMLULUKTAN KAÇIYOR.."

Nazlıaka yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: "Kadın-erkek eşitliğine inanmadığını sürekli söyleyen Erdoğan’ın açıklamaları bir kez daha göstermiştir ki ülkemizde her gün üç kadının öldürülmesini sorun olarak görmemektedir. Kendisi bir ezber tutturmuş; her ölümü fıtrata bağlayıp sorumluluktan kaçıyor."

"CUMHURBAŞKANI NEFRET SUÇU İŞLİYOR"

Erdoğan'ın konuşmasında kadınları "annelik tanımı içine sınırladığını", "narin, zayıf, güçsüz" gibi kelimelerle de "ötekileştirdiğini" söyleyen Nazlıaka, şu ifadeleri kullandı; "Kavramların içini boşaltmak Tayyip Erdoğan’ın en başarılı olduğu konudur. Kadın mücadelesinde de aynı şeyi yapıyor; eşitlik talebi ile adalet kavramlarının içini boşaltıyor. Kadınlar erkek adalet değil, gerçek adalet istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkça kadınlara karşı nefret suçu işlemektedir. Ben de feministle teröristi bir görenle mücadele etmeye devam edeceğim".