CHP'den saldırı için ilk açıklama

CHP'den saldırı için ilk açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı ile ilgili açıklama geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanının verdiği bilgiye göre konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu güvenlik gerekçesiyle bir süre aracında bekletildi, ardından çatışma bölgesinden çıkarıldı. Kılıçdaroğlu programını iptal etti, Şavşat'a geri döndü.

 'BU OLASILIKLAR HER ZAMAN HESAPLANIYOR'

Olayla ilgili bilgi veren CHP'li Gürsel Tekin, "Sayın Genel Başkanımızın güzergahında bir çatışma olduğu bilgisi aldık. Silahların şu an sustuğu ama operasyonun devam ettiği bilgisini aldım. Çok şükür arkadaşlarımızda bir sorun yok. Hangi örgüt henüz bilgi yok. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre güzergahta çok yoğun Özel Harekatçıların olması bölgede bir olay olduğunu gösteriyor. Güvenlik mensupları konvoyun ilerlemesine izin vermedi. Büyük ihtimalle geri dönecekler. Özel bir bilgi almış değiliz ama bu olasılıklar her zaman hesaplanıyor. Karadeniz'de Artvin gibi bölgelerde böyle bir şey beklemiyorduk ama demek ki oralarda da yaşanıyormuş" diye konuştu.

VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, canlı yayında şu bilgileri verdi: CHP lideri yoldan geçerken uzak bir bölgeden ateş açıldığına dair bilgiler geldi. Korumalarla ateş açanlar arasında çatışma yaşandı. Biz de daha yeni duyduk. Genel Başkanımız, güvenlikli  bölgede. Anlamaya çalışıyoruz neyin ne olduğunu. Şuanda bir yaralanma bize ulaşmadı ama güvenlikli bir yerde olması son derece düşündürücü. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Arkadaşlarla teması sürdürüyoruz. Konvoydan bir arkadaşa ulaşamadık. Belki sinyaller kesilmiştir. 

DURUMU İYİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Kılıçdaroğlu'na ulaşamadık ama durumunun iyi olduklarını biliyoruz" dedi.

Etiketler saldırı CHP konvoy