• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
Kredi kartıyla taksitli haciz
AB'ye vizesiz seyahatte umut ışığı
Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir !
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

CHP'den sürpriz hamle !

CHP'den sürpriz hamle !
CHP, Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV) kaldırılması için kanun teklifi verdi.
06 Şubat 2012 / 12:42

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak ile Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Gider Vergileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremin yol açtığı ekonomik kayıpları gidermek amacıyla 26 Kasım 1999'da çıkarılan kanunla, 31 Aralık 2000 tarihine kadar her çeşit cep telefonu işletmecileri tarafından verilen tesis, devir, nakil ve haberleşme hizmetlerine yüzde 25 ÖİV uygulamaya konulduğu anımsatıldı.

ÖİV'nin, her yıl uzatıldığı, 2004 tarihinde çıkarılan kanunda yapılan değişiklikle kalıcı hale getirildiği ifade edildi.

Türkiye'nin, cep telefonundan alınan vergiler açısından dünyada en yüksek vergiyi ödeyen ülke olduğu belirtilerek, ''Gelişmiş ülkelerde faturalara sadece KDV yansıtılırken ülkemizde ise yüzde 18 KDV oranının yanı sıra yüzde 25 ÖİV alınmaktadır. Türkiye'de mobil iletişimden alınan vergi toplamı yüzde 43'e ulaşırken, sabit hatlarda da bu oran yüzde 33 düzeyinde gerçekleşmektedir. Elektronik haberleşmesi üzerinden alınan ÖİV'nin kaldırılması, vergi adaletini sağlayacağı gibi vergi oranlarının daha makul düzeylere çekilmesini sağlayacaktır. Düşen vergi oranları nedeniyle abone sayısı artacak, konuşma süreleri uzayacak bunlara bağlı olarak vergi gelirlerinde artış elde edilecektir'' denildi. (AA)

490
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 1 yorum yapıldı.
  • Bu halkın yararına AKP den halkın yararına bişey beklemek olmaz kimisafir06 Şubat 2012 Pazartesi 13:27

    Bu teklif halkın yararına.Halkımızın yaklaşık %70 e yakını cep telefonu kullanıyor yani halkın ekseriyeti bu yasadan yararlanacak bu yasa ne peki halktan haksız ve yersiz olartak yıllardır kesilen verginin kaldırılması. Peki AKP bu yasayı kabul edermi? bence etmez. AKP ülke topraklarının sınırsızca yabancılara satılmasını kabul edermi? evettttttt eder. AKP Ermenistan sınırını açarmı açarrrrrrrrrrr çünki ermenistan Devletimizi tanımıyor hasım devlet amma AKP ye dost. Başbakanımızda gitmeli bence

    BeğendimBeğenmedim
MANŞETLER
AK Parti'de ''Şahin'' krizi !Cem Uzan değil mi o ?Fazla yağlarınızdan kurtulunKabe'de bile F.Bahçe!Patron işkencesi !Başbakan'dan özür bekliyorlarAcun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...''Bugünkü sistem Erdoğan'sız kriz üretir''Memur zammında 42 TL'lik kriz !Dehşetin böylesi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim