CHP'li adaydan geri adım !

CHP'li adaydan geri adım !

CHP Antalya Kaş belediye başkan adayı Ali İhsan Benli, adaylıktan çekildi.

CHP Antalya Kaş Belediye Başkan adayı Ali İhsan Benli, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

CHP Kaş Belediye Başkan adayı Ali İhsan Benli, adaylıktan çekildiğine ilişkin dilekçesini CHP Kaş İlçe Başkanlığı'na verdi. Dilekçesi kabul edilen Ali İhsan Benli, 27 Ekim 2013'te yapılan ön seçimde geçerli 770 oyun 234'nü alarak birinci çıkmıştı. Beş aday adayının katıldığı ön seçimde, Halil Arıkan 151, Ömer Saim Karakurt 129, Şeref Karabağ ve Kadriye Hacımusaoğlu ise 128'er oy almıştı.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ÇEKİLDİ

Ön seçimin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından Kaş Belediye Başkan adayı ilan edilen Ali İhsan Benli, bu sabah yaptığı açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Ön seçimde aldığı destekle yola çıktığını anlatan Benli, "Elimde olmayan nedenlerle adaylıktan çekiliyorum. Ortaya çıkan sağlık sorunlarımdan dolayı, CHP üyelerinin ve örgütünün verdiği görevi sağlıklı şekilde yürütemeyeceğime karar verdim. Bundan sonraki siyasi yaşamıma CHP üyesi olarak devam edeceğim. Yeni adayımıza elimden geldiğince destek olacağım" diye konuştu.

YENİ ADAY BELİRLENECEK

Ali İhsan Benli'nin dilekçesini kabul ettiklerini belirten Kaş CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer ise "Maalesef arkadaşımız sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. Örgüt olarak toplanıp, gerekli değerlendirmeyi yapacağız. İl başkanlığı ve genel merkezimizle yapacağımız görüşmeler sonrasında en kısa sürede yeni bir aday belirleyeceğiz. CHP olarak Kaş'ta seçimi alacağız" dedi.

İşadamı Ali İhsan Benli'nin sağlık sorunları hakkında bilgi verilmedi.