Chp'li Akar'dan Taş Ocağı Tepkisi

Chp'li Akar'dan Taş Ocağı Tepkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2004 yılında Maden Yasası'nda yapılan değişiklikle taş ocağı ruhsatlarının Çevre Kanunu kapsamından çıkartılması...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2004 yılında Maden Yasası'nda yapılan değişiklikle taş ocağı ruhsatlarının Çevre Kanunu kapsamından çıkartılması sonucu orman alanları, meralar, maki ve yeşil alanların adeta taş ocağı yuvasına dönüştüğünü, Türkiye'nin 4 milyon hektar tarım arazisinin yok olduğunu söyledi.

Haydar Akar 11 yılda 85 bin taşocağı ruhsatına izin verildiğini, bunların önemli tarım alanları ve su kaynaklarının içinde olduğunu söyledi. Bunu "katliam" olarak değerlendiren Akar, taşocaklarına sınırlama getirilmesini istedi.

Sadece Kocaeli'de 56'sı aktif olmak üzere 71 taş ocağı bulunduğunu belirten Akar, Kocaeli Halıderede faaliyet gösteren bir işletmenin 2005 yılında 10 yıllığına almış olduğu ruhsatın, bölgede yaşayan vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının tepkilerine rağmen 2037 yılına kadar uzatıldığını hatırlattı. Haydar Akar, 2014 yılında Kocaeli Valisi ve yetkilerin buradaki taşocağının kapanacağına ilişkin sözlerinin kısa zamanda unutulduğunu ve 2037'ye kadar işletmeye izin verilmesinin bölge halkına ve çevreye ihanet olacağını söyledi.

FOTOĞRAF

Kaynak: Doğan Haber Ajansı