CHP'li isimden istifa çağrısı !

CHP'li isimden istifa çağrısı !

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'li Halaçoğlu'nun yaptığı açıklamalar sonrası istifa etmesi gerektiğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP'nin TBMM Başkan adayı olan Deniz Baykal ile ilgili sözlerine tepki gösterdi

Halaçoğlu'nun, "Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı; 'Siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında.' AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" sözlerine Manisa'dan yanıt verdi.Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamasının 'utanç verici' olduğunu belirtip, şu sözlerle eleştirdi:

"BUNU NE YÜZLE İSTEYECEKLER?"

CHP Grup Başkanvekili Özel açıklamasına devam ederken İsmet Yılmaz'ın MHP'nin sayesinde TBMM Başkanlığı'na seçildiğini belirtip şunları söyledi: "Açıklamalarda, akılla, zekayla ve mantıkla izah edilemeyecek şeyler var. Örneğin şunu söylüyor 'Biz Baykal'a oy vermedik ama İsmet Yılmaz'a da oy vermedik.' Siyaset kimin hangi davranışının kimin hangi sonucu ürettiği üzerinden bir okuma yapar. Geçersiz oy vermeyi siyasi oy tarihimize kazandıran MHP, verdiği geçersiz oylar ile doğrudan İsmet Yılmaz'ın seçilmesine sebebiyet vermiştir. Diyorlar ki, 'Biz vermedik, onlar Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verselerdi?' Şu bir gerçek. CHP bütün gücüyle Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verse hala 50 oy eksiği var MHP'nin. Bu seçimden beri selamını bile almadıkları, 'Onlar oy verirse olmayız' dedikleri, hatta bi ara Baykal'a oy vermeme gerekçesi olarak söyledikleri 'HDP destekleyecekse biz yokuz' dedikleri HDP'den en az 50 oy alacaklarını mı umuyorlardı? Bunu ne yüzle isteyecekler. Daha doğrusu elbetteki istemeyecekler. Bu nasıl milliyetçilik ki milletin aklı ile alay ediyorsunuz?"

"MHP'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU ACİZLİĞİ GÖSTERİYOR"

"Ramazan günündeyiz. Bütün Türkiye'nin bildiği, ama kimsenin savunulmasına ihtiyaç duymadan Ramazan'da orucunda, namazında, niyazında olan birisine, Baykal'a 'Dinsiz' diyebilmek, siyasi bir ihtiras ile yapabilmek ve bunu söylerken bundan bir siyasi rant devşirmeye ayıp örtmeye çalışmak gerçekten MHP'nin içinde bulunduğu acizliği gösteriyor. Kaldı ki kişinin dini yaşamasıyla ilgili değerlendirmeleri siyasetin içine sokmaya çalışmak, siyaseti orta çağ anlayışına çekmek demek. 2015 yılı Türkiye'sinde yaşadığımızı sayın Halaçoğlu'na hatırlatmaktan başka yapılacak bir şey yok."

"İSTİFA ETSİN"

CHP Grup Başkanvekili Özel, MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu'na seslenerek, "Bugün Türkiye'nin siyasi tarihine Halaçoğlu'nun ifadeleri ile bir utanç günü olarak geçmiştir. MHP'nin genelinin bu kanaati paylaştığını düşünmüyoruz. Sayın Halaçoğlu'nun partisi MHP'ye verdiği ağır rahatsızlıktan dolayı ve siyasete kazandırdığı bu inanılmaz ayıptan dolayı bir, derhal özür dilemeye, iki, derhal görevinden istifa etmeye davet ediyoruz" dedi.

HALAÇOĞLU CANLI YAYINA KATILDI

MHP Kayseri milletvekili ve eski grup başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CNN Türk’te yayınlanan 'Her Şey' programına konuk oldu. Halaçoğlu’nun ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da programa katıldı.

Halaçoğlu şöyle konuştu:

“MHP ‘AKP’nin tabiriyle dinsiz, inançsız bir partinin adayını seçtiniz’ diye bir şey söyledim. Bakın ben ‘dinsiz’ demedim CHP’ye. Böyle bir söyleme kimsenin yetkisi ve hakkı yoktur zaten. Kimin dinsiz olup olmayacağına cevap verecek olan Cenab-ı Allah’tır.  Benim burada söylediğim AKP tarafından veya kamuoyunda böyle nitelendirilen bir şekilde olduğu için bize bu defa da böyle yükleneceklerdir.” dedim. Zira biz burada ne İsmet Yılmaz’ı ne de Deniz Baykal’ı desteklemedik.

Biz kimseyi dinlemeden doğru bildiğimizi yaptık. Doğru bildiğimizi yaptığımız halde CHP’liler bize ‘İsmet Yılmaz’ı seçtirdiniz dolaylı olarak’ diye bir takım iddialarla yüklendiler. Biz de diyoruz ki ‘Burada sizin aslında seçtirdiğinizi düşünüyoruz.’ EKmeleddin İhsanoğlu’nu biz aday olarak gösterdik. İhsanoğlu kimdi, CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde bize gösterdiği adaydı. Ve bugün biz de onu aday gösterdik.

Biz burada eğer Baykal’ı destekleseydik ‘böyle denen bir kişiyi desteklediniz’ diye bize yükleneceklerdi. Öyle de yapsak yükleneceklerdi, böyle de yapsak yükleneceklerdi. Dolayısıyla biz kimseye beğenilmek için böyle bir girişimde bulunmadık diyorum. “

"HALAÇOĞLU'NUN İKİNCİ VE DAHA BÜYÜK BİR AYIBI OLDU"

CHP Grup Başkanvekili  Engin Altay, Halaçoğlu’nun açıklamalarının ardından CNN Türk’e konuk oldu.
Altay şöyle konuştu:

“Meclis Başkanlığı bizim için bitmiştir. Siyasi partiler olarak artık tartışmamız gereken bir hâl yoktur. Sayın İsmet Yılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin meşru başkanıdır. Kendisine hayırlı olsun. Başarılar da diliyorum.

Halaçoğlu’nu tanıyorum, sever sayarım. Kendisi tarihçidir, üslupludur. Nasıl böyle bir talihsiz beyanda bulundu, anlamak mümkün değil. Kanım dondu adeta. Halaçoğlu’nun böyle bir ithamda bulunmasını çok yadırgadım, çok üzüldüm. Keşke ağzından bu cümle çıkmasaydı. Eminim kendisi de çok üzgündür.

Halaçoğlu biraz önce ‘Kamuoyunda böyle nitelendiren’ diye bir söz söyledi. Bence bu Halaçoğlu’nun ikinci ve daha büyük bir ayıbı oldu. Özrü kabahatinden büyük deriz ya…

Mübarek bir aydayız. Kimsenin, inanç sorgulama hakkı yoktur. Kimin ne kadar iyi bir Müslüman olduğun, Cenab-ı Allah’tan başka bilecek bir merci yok. Kimsenin elinde öyle bir terazi yok. Artık zikirmatikler çıktı. İnsanlar basıp, zikir teşbihler yerine zikirmatikler kullanıyorlar. Sayın Halaçoğlu sanırım bizim bilmediğimiz bir teknolojiile bir ‘inançmatik’ satın almış. Ama hoş değil. Ben cevap vermeyi bile bir zuhl sayarım. Bu mübarek ayda Halaçoğlu’nu da Allah’ın takdirine havale etmekten başka bir diyeceğim bir şey yoktur. Söylenen söz ayıptır. Çıkıp bir özür dilemesini beklerdim.
‘Kastım o değil’ demesini beklerdim. Halaçoğlu’nu kamuoyunun takdirine bırakıyorum."