• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
Kredi kartıyla taksitli haciz
AB'ye vizesiz seyahatte umut ışığı
Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir !
Ankara HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

CHP'li Kart'tan, Wikileaks iddialarıyla ilgili basın toplantısı

CHP Milletvekili Atilla Kart, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye'den yönetilmediğini, Türkiye'yi yönetenlerin bağımlılık ilişkisi içinde olduklarını iddia etti.
08.02.2012 14:27

CHP Milletvekili Atilla Kart, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye'den yönetilmediğini, Türkiye'yi yönetenlerin bağımlılık ilişkisi içinde olduklarını iddia etti.
    Kart, "Böyle bir tablodan demokrasi çıkmaz, toplumsal barış çıkmaz. Bu tablo, nefret ve ayrışmayı yaratır. İsviçre'deki gizli hesap iddialarını, Uludere katliamındaki suskunluğu, 4 Mayıs Dolmabahçe görüşmesinin anlam ve içeriğini yeniden gözden geçirelim ve sorgulayalım. Sayın Baykal'a ve MHP'ye yönelik kaset komplolarını bu fotoğrafın içinde görebilirsiniz. Bu fotoğrafta, Suriye'ye müdahale konusunda Başbakan'ın 'öncü kuvvet rolünü' üstlenmek konusunda neden bu kadar hevesli olduğunun da cevabını bulabilirsiniz." dedi.
    CHP Milletvekili Atilla Kart, Wikileaks belgelerindeki iddialarla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, ABD Büyükelçisi'ne; siyasi parti davaları, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmaları, DTP ile ilgili kapatma davası ve Anayasa'nın değişmesi gereken bölümleri hakkında bilgi verdiğini ve muhtelif kaynaklardan bunun doğrulandığını öne süren Kart, "Ortadaki vahim tablo şudur; siyasi iktidarın talep, tavsiye ve telkinleri doğrultusunda istihbari çalışma yapan, yargıçlık görevinin vakar ve sorumluluğuyla bağdaşmayacak şekilde muhbirlik yapan bir Yüksek Mahkeme Başkanı bulunmaktadır." diye konuştu.
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kart, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili, "Sorumlu ve duyarlı cumhuriyet savcılarının çoktan yapmaları gereken görevdi. Ancak göstermelik bir süreç söz konusu. Bu kadar bariz bir suç ve kamuoyunun tepkisi üzerine usulen yapılan bir girişimdir. Hakkıyla soruşturma yapılacağı kanaatinde değilim. Asıl oraya gönderen siyasi irade sorgulanmalı." diye ileri sürdü.


CİHAN

85
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
AK Parti'de ''Şahin'' krizi !Cem Uzan değil mi o ?Fazla yağlarınızdan kurtulunKabe'de bile F.Bahçe!Patron işkencesi !Başbakan'dan özür bekliyorlarAcun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...''Bugünkü sistem Erdoğan'sız kriz üretir''Memur zammında 42 TL'lik kriz !Dehşetin böylesi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim