CHP'li Özkan oyu böyle kaptı

CHP'li Özkan oyu böyle kaptı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, esnafı ziyaret ederken ilginç bir olay yaşadı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, seçim çalışmaları için geldiği Kahramanmaraş’ta kendisine, "Neden koalisyona gitmediniz?" sorusunu yönelten kadını, Kelime-i Tevhid getirerek CHP’ye oy vermeye ikna etti. Özkan, "AKP masadan kaçtı. La İlahe İllallah Muhammedün Rasulullah. Bir yaratıcının, Allah’ın eli olmadan hiçbir şeyin olmayacağını ben en iyi bilen insanım. Söz veriyorum; sen oyunu bize ver, CHP iktidar olsun. Ben de sen ne istiyorsan yapacağım" dedi, kadın da "Tamam vereyim bu sefer" karşılığını verdi.

CHP’li Tuncay Özkan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kahramanmaraş’ta partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte Tarihi Kapalı Çarşı’da esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet ederek oylarına talip olduklarını söyleyen Özkan, karşılaştığı bir kadınla ilginç diyaloga girdi. İsmini açıklamayan kadının, "Biz koalisyona oy verdik. Neden koalisyona gitmediniz?" sorusu üzerine Özkan, şunları söyledi:
 
"Bizi şu iktidara bir getir. Biz vallahi gittik. Çok istedik. Biz AKP’ye giderek ’Koalisyon istiyoruz’ dedik. Masadan kaçtılar? Ben 6 yıl hapis yattım ErgenekonDavası’ndan, daracık bir hücrede. Öbür dünya olduğunu en iyi ben biliyorum. La İlahe İllallah Muhammedün Rasulullah. Bir yaratıcının, Allah’ın eli olmadan hiçbir şeyin olmayacağını ben en iyi bilen insanım. Söz veriyorum; sen oyunu bize ver, CHP iktidar olsun. Ben de sen ne istiyorsan yapacağım" dedi.
 
’TAMAM VEREYİM BU SEFER’
 
Özkan’ın konuşmasıyla ikna olarak CHP’ye oy vereceğini söyleyen kadın ise, şunları söyledi:
 
"Ben koalisyona attım bu sefer oyu. Koalisyon istiyoruz. Türkiye bu sefer koalisyon istiyor. Hanginizi göndersek aynı olacaksınız. Niye kaçtılar? Atmayacağız artık biz bütün Maraş şimdi. Rabbim içinize şey doldurur oraya varınca. Bun dünyanın öte dünyası da var. Biz sizi Allah için gönderiyoruz. Veriyor musun söz, tamam vereyim bu sefer. AKP’yi çok denedik olmadı. 10 senedir denedik olmuyor."
 
’AK PARTİ SEÇMENİ ARAYIŞ İÇİNDE’
 
Kentte AK Parti’ye oy veren seçmenlerin arayış içerisinde olduklarını ve bu durumun CHP’nin oyunu artıracağını savunan Tuncay Özkan şunları kaydetti:

"Maraş’ta oyumuzu ikiye katlayacağımıza ve en az 2 milletvekili çıkartacağımıza eminim. Biz AKP’nin bittiğini, artık iktidarının yok olduğunu görüyoruz. Yerine daha güzelini, daha iyisini koymak için vatandaşlarımızdan yetki istiyoruz. AKP’li seçmen artık AKP’ye oy vermek istemiyor. Bir arayış içerisinde. O arayıştan biz, alacağımız kadar çok oy alıp Maraş’a, Türkiye’ye hizmet etmek istiyoruz." 
 
Özkan, kadın seçmenle yaptığı sohbeti ise şöyle değerlendirdi:
 
"Hanımefendi çok doğru bir şey söylüyor. Diyor ki; ’Ben 10 yıldır AKP’ye oy atıyorum ama 10 yıldır sorunlarım düzelmiyor.’ Biz diyoruz ki bizi deneyin. O da ’Evet sizi deneyeceğim’ diyor. Biz onları utandırmayacağız. Biz onların başına daha yükseğe, emeklerini daha güzel değerlere dönüştüreceğiz. Bu ülkede tuğla üzerine kim koyduysa biz teşekkür ediyoruz. Ama biz eksikleri, yapılamayanları yapacağız. Var olanın üstüne yepyeni bir Türkiye kuracağız."