CHP'li Tekin'den Fethullah Gülen iddiasına yanıt

CHP'li Tekin'den Fethullah Gülen iddiasına yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kendisinin de içinde bulunduğu 4 CHP'linin Fethullah Gülen ile görüştüğü iddialarına yanıt verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir ulusal gazete yazarının aralarında Gürsel Tekin'in de bulunduğu 4 CHP'linin Fethullah Gülen ile görüştüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtip, "Değil Gürsel Tekin'in, ailemin içinden herhangi birinin fotoğrafını paylaşınlar, Taksim Meydanı'nda kendimi asmazsam dünyanın en aşağılık adamıyım" dedi.

Milletvekili Gürsel Tekin, bir ulusal gazete yazarının bugünkü köşesindeki "Pensilvanya'da 4 CHP'li" başlıklı yazısında kendisinin 3 CHP'li ile birlikte Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile görüştüğü iddialarına, partisinin Bodrum İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen bir grup partili de Gürsel'i açıklama sırasında yalnız bırakmadı. 33 yıl önce CHP Gençlik Kolları'nda başladığı siyasette partide geldiği üst kademelere kadar olan sürede yalan, iftira ve harama el uzatmadığını belirten Milletvekili Tekin, şöyle dedi:

"Bu üç unsurdan hep uzak durduk. Siyasi kimliğimiz içerisinde her türlü saldırıya uğradık. Ancak, asla yalan söylemedik, kimseye iftira atmadık. Ne söylediysek belgelerle ve hukuk çerçevesinde konuştuk, harama el uzatmadık. Bize herşeyi söyleyebilirler ama bunların hiçbirini söyleyemezler."

"DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRIP DOLARI TAKİP ETSİNLER"

Bazı bakanların paralel yapı ile ilgili görevinden alınabileceği kulislerine dikkat çeken Tekin, "Eğer FETÖ ve Paralel Yapı ile hesaplaşılacaksa, bu işe siyasi yapıdan başlanmalı. Suçlu arayanların izleyeceği yol çok basit. Doları yani parayı, para hareketlerini takip etsinler suçluyu bulurlar. Yani bu işe siyasilerden başlanmalı, 550 milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırsınlar bu iş çok kolay çözülür. İhbar mektupları ile ihbarcılarla bu çeteyi çökertemezsiniz" dedi.

"DAVA AÇARLAR DİYE DÜŞÜNDÜM AMA AÇMADILAR"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adını "Rant Bakanlığı" olarak değiştirdiğini söyleyen Tekin, "Dava açarlar" diye düşündüm ama açmadılar. Çünkü bunlar tam 1142 vatandaşın arsasına el koyup, başkalarına sattı. Kayıtlı olarak tespit ettiğim 48 bin ama bana göre 100 bin arsaya parsel parsel el koyup satacaklar. Bir arsanın değerinin 200 milyondan hesaplandığını düşünürseniz rantı da hesaplayabilirsiniz. Vatandaşlar 100-150 yıldır sorunların çözülmesini beklerken bunlar bu arsalara teker teker el koyuyor. Bunları açıkladığım için de rahatsız oluyorlar. Kusura bakmasınlar onları rahatsız etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

"KİRLİ SİYASETE BULAŞMAYIN HESABI SORULUR"

Devlet kurumlarında görevli vali, kaymakam, polis ve yargı mensuplarına da kirli siyasete bulaşmamaları konusunda uyarıda bulunan Tekin, "Sizler devletin memurusunuz devlet adına görev yapıyorsunuz, siyasiler adına değil. Yandaş olduğunuzda mutlak günü gelir hesabı sorulur, bu nedenle kirli siyasete alet olmayın. Vatandaşın hakkını hukukunu koruyun" dedi.

"AKP 5 YIL ÖNCEKİ UYARILARIMIZA GELDİ"

Milletvekili Tekin, Türk ordusunun Suriye'ye girmesine de değinerek, "CHP olarak bu konudaki görüşlerimizi 5 yıl önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir mektup ile iletmiştik. Ancak, o gün bu düşüncelerimiz dikkate alınmamıştı. Şimdi ise o mektupta yazdıklarımız komşumuz Suriye'nin toprak bütünlüğü başta olmak üzere, diğer tüm komşularla iyi geçinme ve ülkemizi terörden arındırma konularında söylediğimiz ne varsa o şekilde hareket edildiğini görüyoruz" diye konuştu.

"KENDİMİ TAKSİM MEYDANINDA ASARIM"

Bir ulusal gazete yazanının bugünkü köşesindeki "Pensilvanya'da 4 CHP'li" başlıklı yazısında 3 CHP'li ile kendisi hakkındaki Fethullah Gülen ile görüştükleri iddiasına da sert tepki gösterdi. Bu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirten Tekin, şunları söyledi:

"Onun neler yazdığını, hangi ilişkileri olduğunu, bu Paralel Yapı'yla kendisinin ilişkilerini sadece Google'a girip, yazdığınız zaman torba torba görebilirsiniz. Hiçbir CHP'li hele üst düzey bir CHP'li sizinle bu duruma gelmişse o CHP'li değildir, başka bir şeydir. Bunu kendi sütununuzda yazacaksınız. Size 3 gün süre. Bilgi kaynağınız o aşağılık kimse, bunu bilmek istiyoruz. Yazmazsanız yargıya gideceğim. Yargıda paylaşacağım çok şeyler var, onu da sen çok iyi biliyorsun. Pensilvanya'ya gidişimi merak etmiş olabilirsin. Hadi beni aramadın. THY'ye sormaz mısınız? Tekin Ailesi'ni bir araştırın. Kimdir, nedir, kimin nesidir? 200'e yakın birinci derecede sayabileceğim akrabam var. Çekirdek aile dediğimiz Tekin Ailesi'ne baktığımızda bir tek kişi bu çetelerle görüşmüş mü? Bir kere fıtratımız kabul etmez ya! Falan cemaat, filan cemaat noktasını boş verin. Bizim cemaatimiz, kıblemiz belli. Tek cemaatimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün altı oklu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunun dışında herhangi bir cemaatle, sorunum da yok. Cemaatler aynı zamanda bir sosyal olgudur, bu başka bir şey. Değil Gürsel Tekin, ailemin içinden herhangi birinin fotoğrafını paylaşınlar, Taksim Meydanı'nda kendimi asmazsam dünyanın en aşağılık adamıyım. Bunu yayınlayamazsan sen ne yapacaksın gazeteci arkadaş, merak ediyorum, Yazmak kolay, iftira atmak kolay ama bunun da hesabını vereceksiniz. Umarım iki, üç gün içerisinde iftiranı düzeltirsin. Düzeltmezsen, yargı yolunda neleri söyleyebileceğimi en iyi sen biliyorsun."

DHA