CHP'li vekil açtı ağzını yumdu gözünü !

CHP'li vekil açtı ağzını yumdu gözünü !

CHP Adana Milletvekili, İhsanoğlu'na demediğini bırakmadı.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na demediğini bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yobazlık, ırkçılık ve mezhepçilik yaptığını öne sürdü.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU CEHALETİNİ ORTAYA KOYDU

Özgümüş, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 22 Temmuz 2014 günü Meltem TV'de katıldığı programdaki sözlerine tepki göstererek, "Kendisine yöneltilen Suriye'deki Alevilerle ilgili soruya, "Efendim bizdeki Alevilikle Suriye'deki Alevilik çok farklı, isim benzerliğinden başka bir şey değil. Onlar Nusayri, bizim Alevi kardeşlerimiz Ehlibeyt sevgisi ile..." diyerek bir yandan Arap Alevi toplumunu Ehlibeyt çizgisi ve sevgisi dışında farklı bir inanç topluluğu gibi göstererek cehaletini ve mezhepçiliğini ortaya koymuş, öte yandan Türkmen Alevileri kastedip 'Bizim Alevi kardeşlerimiz' ifadesini kullanarak, sayıları 1 milyonu aşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Arap Alevileri'ni ötekileştirmiştir" dedi.

IRKÇILIĞININ VE MEZHEPÇİLİĞİNİN DIŞAVURUMU 

El-Ezher'de hocalık yapmış, hayatı boyunca din eğitimi almış bir kişinin Arap Alevi inancının bir İslam mezhebi olduğunu bilmemesinin düşünülemeyeceğini ifade eden Özgümüş, "Bu durum ancak ve ancak bilinçaltında var olan ırkçılığın ve mezhepçiliğinin dışavurumu olarak değerlendirilir. Bu ifadeler benim de mensubu olduğum Güney'de yaşayan Arap Alevi toplumunu derinden yaralamış ve 'Bir mezhep ayırımcısı diktatör heveslisinden kurtulmaya çalışırken başka bir gerici ve mezhepçi Cumhurbaşkanı adayı ile karşı karşıyayız' diyerek tepkilerini dile getirmişlerdir" dedi.

ÇARPIK ZİHNİYETLİ 

Özgümüş, "İnsanların zihniyeti kritik zamanlarda belli olur. İhsanoğlu'nun çarpık zihniyeti de ne yazık ki böyle kritik bir süreçte ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.