CHP'li vekil haberi alınca ağlamaktan konuşamadı

CHP'li vekil haberi alınca ağlamaktan konuşamadı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili siyasilerden ilk tepkiler..

Kendisi de daha önce Diyarbakır Barosu Başkanlığı görevinde bulunmuş olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ağlamaktan konuşamadı. 

Tanrıkulu, Elçi'nin öldürüldüğüne ilişkin haberi, uçaktan iner inmez aldı. Hemen ardından Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın telefonla ulaştığı Tanrıkulu, telefonda ağlamaktan konuşamadı.

PERVİN BULDAN: TAM OLARAK NE OLDUĞUNU ANLAYAMA ÇALIŞIYORUZ

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, Elçi'ye yönelik saldırı konusunda "tam olarak ne olduğunu anlamış değiliz. Arkadaşlarımız hastanede, kendilerinden haber almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Buldan, Ankara'daki HDP milletvekilleri ile acil bir toplantı yaparak, durumu değerlendireceklerini, ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacaklarını da söyledi.

YALÇIN AKDOĞAN: BU MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik menfur saldırıyı kınıyorum. Kendisine ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı polislerimize, Anadolu Ajansı muhabirine ve diğer vatandaşlarımıza şifa diliyorum

AK PARTİLİ ÖMER ÇELİK: ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ

Diyarbakır'daki saldırı ile ilgili twitter hesabından açıklama yapan Çelik, "Diyarbakır'da çıkan çatışmada Baro Başkanı sayın Tahir Elçi hayatını kaybetti. Bir polisimiz de şehit oldu. Sayın Tahir Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadesini kullandı.