CHP’li vekille polis arasında gerginlik

CHP’li vekille polis arasında gerginlik

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ailesiyle Bozcaada'dan dönerken, otomobilinin çakar lambalarını yakıp, rezervasyonsuz olarak feribota binmek isteyince kendisini uyaran polislerle tartıştı.

 CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, tatil için gittiği Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde aracındaki "çakar lambalar" nedeniyle, görevli polis memurlarıyla tartıştı.

Alınan bilgiye göre, adada ailesiyle günübirlik tatil yapan Havutça, aracının çakar lambaları açık şekilde ilerleyerek, iskeleden feribota binmek istedi.

Gemiye aracıyla rezervasyonsuz olarak binmek istediği iddia edilen Havutça ile polis memurları arasında lambalar konusunda tartışma yaşandı. Olaya tanıklık eden vatandaşlardan bazıları ise Havutça'ya tepki gösterdi.

Havutça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günübirlik tatil için ailesiyle Bozcaada'ya gittiklerini belirterek, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ı arayıp görüştüğünü ve ilçeden akşam ayrılacağını söylediğini aktardı.

Belediye Başkanı Yılmaz aracılığıyla kendileri için feribottan yer ayrıldığını anlatan Havutça, şöyle konuştu:

"Ailemle gittik, plajda eğlendik, çayımızı içtik ve sonra dönüşe geçtik. Feribota yaklaşınca zabıta tanıdı, 'Buyurun vekilim.' dedi. O arada benim araçta çakarlar yanıyordu. Polis beni durdurdu. 'Buyurun memur bey.' dedim. 'Siz kimsiniz, neden aracınızda çakarlar yanıyor?' diye sordu. Ben de 'Milletvekiliyim.' dedim. 'Siz vekil de olsanız çakarları takamazsınız, kuralları çiğneyemezsiniz.' dedi. Bunun üzerine tahrik olan halk da galeyana gelip, bazı laflar etti. Daha sonra polis merkezine gittim, tutanak tutturdum. Şikayette bulundum."

Namık Havutça, durumu İçişleri Bakanlığına ileteceğini sözlerine ekledi.

AA