Chp'nin Balıkesir Mitingi

Chp'nin Balıkesir Mitingi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (1)- "CHP diyor ki; asgari ücretten vergi almayacağız. Net 1500 lira olacak, nokta. Bir daha söylüyorum Ankara'dakiler de duysunlar, asgari ücretten vergi almayacağım net 1500 lira olacak"- "Sağır kulaklara söylüyorum, hiç kimse

BALIKESİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde asgari ücretten vergi almayacaklarını, net 1500 lira olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kuvayı Milliye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, Balıkesir’de olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, seçimlerde umudunun halk olduğunu ifade etti.

 8 Haziran'da yeni tarih yazacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, yurttaşlara seslenerek, sandığa giderken bir değil iki değil üç kez düşünmelerini istedi. AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve ülkeyi yönettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim hangi sorunumuzu çözdüler. Size tablo sunacağım, sandığa giderken bu tabloyu bütün vatandaşların dikkatle hafızalarında tutmalarını istiyorum. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Açlık sınırında olan 1 milyon nüfusumuz bulunuyor. Özgürlüğü elinden alınmış medyamız, korkudan sesini çıkaramayan iş dünyası, 'ben hak arıyorum' diyenin karakola götürüldüğü düzen var. Sandığa gideceksiniz 7 Haziran'da, bakacaksınız, gülen, onurlu yüzle bakacaksınız ve bir altı oku göreceksiniz orada. Büyük bir keyifle altı oka mührü basacaksınız ve göreceksiniz Türkiye'yi farklı, huzurlu bir ülke yapacağız. Sözümüz söz."

Kılıçdaroğlu, 13 yılda yoksulluğun bitirilemediğini ileri sürerek 17 milyon çocuğun, gencin, yaşlının açlık sınırında yaşadığını iddia etti. 4 yılda Türkiye Cumhuriyetinde 'ben yoksulum' diyen tek bir ailenin bile kalmayacağına dair söz veren Kılıçdaroğlu, her ailenin, her yoksul ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını söyledi.

Sağ elin verdiğini sol el görmeyeceğini, vatandaşın onuruyla sosyal devletin koruması altında olacağını belirten Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, Kübra bebeğin açlıktan ölmeyeceğini, sosyal devletin güçlü olacağını ifade etti.

Refahı bütün millete yayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu rakamı unutmayın. Yıl 2002. Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye servetinin yüzde 39'una sahip. Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, toplam servetin yüzde 54'üne sahip. Neden 17 milyon yoksulumuz var. Sebep rantlar, bir yerde toplanıyor. Paralar bir yerde toplanıyor, açlığı, sefaleti vatandaş çekiyor. Biz insanımızını kucaklıyoruz, her evde tencere kaynasın istiyoruz, 'onurlu Türkiye'nin onurlu yurttaşlarını ayağa kaldıracağız' diyoruz. Açta açıkta kimse kalmayacak. Huzurlu Türkiye'yi onurlu Türkiye'yi birlikte kuracağız. Benim için siyaset zenginleşme aracı değildir halka adanmışlıktır. Bir yerde vatandaş yoksulsa, çocuk açsa, sorunu varsa, bir evde tencere kaynamıyorsa o ev benim evimdir, önce onun sorununu çözeceğim yandaşımın değil. Asgari ücretle çalışanlar var aranızda. Ayda 949 lira alıyorsunuz. Asgari ücretle, kira, çocukların okul masraflarını, mutfak yakıtını ödüyorsunuz, kışlık yakıtı alıyorsunuz ve '3 çocuk yap' diyorlar. Biz ne diyoruz, CHP diyor ki, asgari ücretten vergi almayacağız. Net 1500 lira olacak, nokta. Bir daha söylüyorum Ankara'dakiler de duysunlar, asgari ücretten vergi almayacağım net 1500 lira olacak."

Kılıçdaroğlu, 1500 liranın yüksek para olmadığını bildiğini ancak imkanların bu kadar olduğunu belirterek, gelecek dönemde de daha da artırmak için çalışacaklarını söyledi.

1500 lira ile eskiye göre daha iyi yaşam koşullarını sağlamış olacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, asgari ücret dışında işsiz sorununu da çözeceklerini ifade etti.

- OSB'lerde yatılı meslek liseleri kurulacak

CHP lideri, 6 milyon 200 bin işsiz bulunduğunu vurgulayarak, işsizliğin bir toplumu derinden sarsan en temel sorun olduğunu kaydetti. Önemli bir adım atacaklarını, Türkiye'de ilk kez yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bütün organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatılı meslek liseleri kuracaklarını, çocuklar okurken aileye kesinlikle yük olmayacağını anlattı.

İkinci sınıfı bitirenlerin üç ve dördüncü sınıflarda eğitimiyle ilgili stajını yapacağını, mezun olunca işinin garanti olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"CHP dışında bunu düşünen siyasi parti yoktur. Çünkü CHP, ülkenin sorunlarını biliyor. OSB'lerin tamamında kuracağız. Eğitim sistemini yeniden değiştireceğiz. 'CHP zihniyeti var ya efendim, bunlar gelince din eğitimini kaldıracaklar, imam hatipleri kapatacaklar' diyorlar. Türkiye Cumhuriyetinde imam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Sağır kulaklara söylüyorum, hiç kimsenin etnik kimliğini, dini inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız. İnsan, Allah'ın yarattığı ne değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır."

(Sürecek)

 

Kaynak: Anadolu Ajansı