Chp'nin Düzce Mitingi

Chp'nin Düzce Mitingi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (2)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 4 yıl için yetki isteyerek, "Dört yıl içinde bu güzel ülkede, bu coğrafyada, bayrağımın altında hiçbir aile yoksul olmayacaktır. Yoksulluğu tarihe gömeceğim" dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 'yokusulluğun' ne demek olduğunu bildiğini, kendisinin de 7 çocuklu yoksul bir aileden geldiğini anlattı.

Tencere kaynamadığı takdirde en büyük acıyı annelerin çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu.

"Çocuklarının doymasını, huzur içinde olmalarını, okula gitmelerini büyük bir özlemle onlar anneler yüreklerinde taşırlar. Bir evde tencere kaynamadığı zaman o ailenin dramını bilirim. Ben sizden birisiyim, o yüzden söylüyorum, 17 milyon yoksulumuz var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar, 13 yılda çözemediler. Sevgili Düzceliler, lütfen yetki verin. Size inanıyorum, size güveniyorum. Bana 4 yıl için yetki verin. Dört yıl içinde bu güzel ülkede, bu coğrafyada, bayrağımın altında hiçbir aile yoksul olmayacaktır. Yoksulluğu tarihe gömeceğim. 21. yüzyılda yoksulluk mu olurmuş, Türkiye'de yoksulluk mu olurmuş." 

Türkiye'nin saman ithal eder hale geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, böyle bir yönetim anlayışının olmaması gerektiğini savundu. 

"Ben yapacağımı söylüyorum, 'Nereden bulacaksın?' diyorlar. Ankara'daki beylerin meraklarını gidereyim" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben hiçbir zaman sabahın altısında oğluma telefon edip, 'Oğlum paraları sıfırladın mı?' demeyeceğim. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy kasalar içinde dolarlar avrolar olmayacak. Benim genel müdürlerimin evinde ayakkabı kutularında paralar olmayacak. Çünkü ben kul hakkı yemedim ve kul hakkını yedirmeyeceğim. O nedenle siyaseti zenginleşme aracı olarak görmem. Siyaset, halka adanmışlıktır. Siyaset sorunları çözmektir. Konuşuyorlar, '13 yılda ne yaptın ?' diye soruyorsun, 'Yol yaptık' diyorlar. Yol yapmayan hükumet var mı? Her hükümet yol ve köprü yapacak. Kardeşim, hükumetlerin varlık nedeni insan içindir. Sen yoksulluğu, işsizliği giderdin mi? Atama bekleyen öğretmenin sorununu çözdün mü? Onlar insanı, yoksulu düşünmüyorlar. Onlar cebini, nasıl köşeyi döneceklerini düşünüyorlar. Düzceli kardeşlerim bir şeyi unutma, Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben sizin için çalışırım, çünkü ben sizden birisiyim. Çünkü ben yoksulluğun, açlığın, işsizliğin ne olduğunu bilirim. Ankara'da oturan beyler bunları unuttular, 13 yılda unuttular. Ben öyle 13 yıl falan da istemiyorum, adam gibi 4 yıl istiyorum. Dört yılı verin Türkiye'yi büyüteceğim, yoksulluğu bitireceğim. Dört yılı verin Türkiye'yi dünyanın markası yapacağım."

- "Avukat ordusu kurduk"

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran günü sandıklara sahip çıkacaklarını dile getirerek, "Sandıklara sahip çıkacağız hiç meraklanmayın. Bir avukat ordusu kurduk. Biz sandıklara sahip çıkacağız, siz de sahip çıkacaksınız. Beraber sahip çıkacağız. Ayrıca bizim genel merkezde Şero var, kuyruğu dik gezer. Şero'ya, 'Bütün kedilere haber ver, kimse trafoya girmesin' dedim. O da söz verdi" ifadesini kullandı. 

- "İki söz istiyorum"

Kılıçdaroğlu vatandaşlardan iki söz istediğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birincisi 7 Haziran'da sandığa gidip CHP'ye oy verecek miyiz? İkincisi, 7 Haziran'da sandığa giderken yalnız gitmeyeceğiz. Geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşımızı ikna edeceğiz. Diyeceğiz ki, 'Güzel kardeşim 13 yıl süre verdik, bize 13 yılda bir hastane bile yapamadılar. 13 yılda çocuklarımızın okullarını bile yapamadılar. 13 yılda 2B sorununu bile çözemediler. Kılıçdaroğlu, 13 yılda değil 4 yılda bu sorunları çözeceğini söylüyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ben öyle yolsuzluk yoksullukla işim yok. Kul hakkı yedirmeyeceğim. Her kuruşun hesabını millete vereceğim, bunu onurlu görev kabul edeceğim' diyor. Gel kardeşim beraber sandığa omuz omuza, keyifle gidelim, haramilerin iktidarını indirelim halkın iktidarını kuralım. Beraber gidelim, altı oka, CHP için 'Evet' mührünü basalım.  

Ben de size söz veriyorum. Gün 'bir saat' diyorsanız bir saat, '12 saat' diyorsanız 12 saat, '36 saat' diyorsanız 36 saat. Sizin için çocuklarınız için torunlarımız için ülkemiz, bayrağımız için çalışacağım, emek harcayacağım, alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim."

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı