Cihan-Sen, Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen üyeleri dershaneler için AYM önünde

Cihan-Sen, Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen üyeleri dershaneler için AYM önünde

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen), Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen üyeleri, dershanelerin kapatılmasını Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde toplanarak protesto etti. Grup adına konuşan Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Başbakan’a...

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen), Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen üyeleri, dershanelerin kapatılmasını Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde toplanarak protesto etti. Grup adına konuşan Cihan-Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu, Başbakan’a seslenerek, “Artık yeter, sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Çalışma barışını da ortadan kaldıran ihtilal dönemlerine ve 28 Şubatlara bile rahmet okutturacak bu hukuksuz uygulamalara son verin." dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde toplanan Cihan-Sen, Aksiyon-İş, Haber-İş ve Pak-Sen, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili ortaklaşa basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan Naci Haliloğlu, 2010 yılında ümitlendiklerini dile getirerek, “Referandumda ‘Yetmez Ama Evet’ dedik. Artık sivil anayasa, demokrat anayasa beklemeye ve ümit etmeye başladık. Ama yanıldık, maalesef aldandık.” diye konuştu.

Referandum sonrası daha çok özgürlük, daha çok demokrasi beklediklerini ifade eden Haliloğlu, “Ancak demokrat Türkiye’den despot Türkiye’ye geçiş yaptık. Yeni Türkiye dedikleri bu olsa gerek, hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Modern demokrasilerde ayrıcalıklı kişi ve zümreler olamayacağını ifade eden Haliloğlu, “Kanun önünde herkes eşittir. Referandum oylamasından itibaren özellikle de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra tam bir cinnet hali yaşanıyor. Çıkarılan bir dizi hukuksuz kanunlarla özgürlükler ve demokrasi maalesef rafa kaldırıldı.” diye açıkladı.

“ARTIK YETER SÖZÜN BİTTİĞİ, BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANDIĞI YERDEYİZZ”

Haliloğlu, Başbakan’a seslenerek şunları ifade etti: “Artık yeter, sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Çalışma barışını da ortadan kaldıran ihtilal dönemlerine ve 28 Şubatlara bile rahmet okutturacak bu hukuksuz uygulamalara son verin. 'makul şüphe' yasası ve sulh ceza hakimlikleri, unutmayalım ki yasalar uygulanır ve yasalara uyulur. Ama her yasa iyi yasa değildir. Makul şüphe yasası da demokratik haklar ve özgürlükler açısından garabet bir yasadır. Bu yasa, maalesef hukuk devletinden polis devletine geçtiğimizin açık bir belgesidir.” CİHAN