’Çilek Üretimi Geliştirme Projesi’ Kapsamında İnceleme Gezisi

’Çilek Üretimi Geliştirme Projesi’ Kapsamında İnceleme Gezisi

Kırklareli'nde çilek üretiminin geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdare bütçesinden karşılanacak olan "Çilek Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında...

Kırklareli'nde çilek üretiminin geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdare bütçesinden karşılanacak olan "Çilek Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında üreticilere Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Sermayecik köyüne inceleme gezisi düzenlendi.

Geziye, merkez ilçe Armağan Köyü, Lüleburgaz ilçesi Ertuğrul ve Karaağaç köyü ile Pehlivanköy ilçesi Kumköy'den 6'sı kadın üretici olmak üzere 10 üretici ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü ve Lüleburgaz İlçe Müdürlüğü teknik personeli katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Uzun yıllardan beri çilek üretimi yapılan Sermayecik Köyü ürettiği çilek ile bölgede marka haline gelmiştir. Uzun yıllar çilek üretiminden sonra yaşanılan sorunlar nedeni ile neredeyse bitme noktasına gelen çilek üretimi üretici köylüler ve yöneticilerin çabaları ile tekrar eski durumuna kavuşmuş olup günümüzde yıllık 500-600 ton civarında çilek üretimi yapılmakta olup yıllık üretimlerini bin ton olarak hedeflemektedirler. Yapılan gezide bu başarı hikayesini ve deneyimlerini bizimle paylaşan başta Köy Muhtarı Sayın Resul Çiftçi olmak üzere tüm Sermayecik köyü üreticilerine ve projeye destek veren üreticilerimize teşekkür ederiz" denildi.