- IMKB

- 59.662
- Dolar

- 1,7675
- Euro

- 2,3245
- Altın

- 653,05
- Ankara : 0 °C
- İstanbul : 2 °C
- İzmir : 5 °C
- Adana : 8 °C
- Antalya : 7 °C
- Diyarbakır : 0 °C
Cim-bom'da çöküşün sebebi

GÖZE ÇARPANLAR |
Orhan Pala, bugünkü yazısında Galatasaray yönetiminin tarihi halka arz hatasından kurtulmak için en uygun adımı attığını ve zarar eden Sportif AŞ ile kar eden Futbol AŞ birleştirildiğini yazıyor.
Pala'nın yazısına göre "SPK’dan gerekli izinler alındı, piyasadan hisseleri toplayacak kaynak için bankalarla yeni bir kredi sözleşmesi yapıldı. Galatasaray çağrı fiyatının 117.6 lira olmasını talep etti, SPK ise 155 lira olarak belirledi. Buraya kadar her şey normal… Ancak hisselerde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri herkesi şaşırttı. Galatasaray’ın birleştirme açıklamasıyla hisseler 180 liradan 227 liraya fırladı. Kulübün, kar eden şirketi zarar eden şirketle birleştireceğini açıklaması ve çağrı fiyatının piyasa fiyatını çok altında tutulması hisseler üzerinde baskı yapması beklenirken, tam tersi oldu…"
227 LİRADAN 170 LİRAYA DÜŞTÜ
İşte düzenleyici ve denetleyici otoriteler hissede işlemleri durdurarak yapılan işlemleri mercek altına aldı, Galatasaray hisselerinde takas yöntemini değiştirildi… Bu sefer de hisseler yeniden 170 liraya kadar düştü.
Pala, yazısında "bu hareketliliğin sorumlusu kim" sorusuna da şöyle yanıt veriyor:
‘Mübarekler’ öyle temiz iş yapıyorlar ki, yakalanmaları çok zor! Çünkü teknoloji borsada yeni bir spekülatör türü geliştirdi. Bu değişime ayak uyduramayan ve yabancılar karşısında güçsüz kalan oyuncuların önemli bir kısmı da tasfiye oldu. Şimdi piyasada iş yapan spekülatör sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Manipülatörlerin sayısı ise en fazla iki üç.
YENİ YETME MANİPÜLATÖRLER
2. Sayfada..
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim






































