Cimnastikte 3 Hareketiyle Anılan Ferhat:hedefi Olimpiyat Madalyası

Cimnastikte 3 Hareketiyle Anılan Ferhat:hedefi Olimpiyat Madalyası

DÜNYA cimnastik literatürüne kendi adıyla anılan 3'üncü hareketi de yazdıran ilk sporcu olmayı başaran Ferhat Arıcan, yeni hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya kazanmayı amaçladığını söyledi.Daha önce 2008'de paralel aleti, 2013'te...

DÜNYA cimnastik literatürüne kendi adıyla anılan 3'üncü hareketi de yazdıran ilk sporcu olmayı başaran Ferhat Arıcan, yeni hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya kazanmayı amaçladığını söyledi.

Daha önce 2008'de paralel aleti, 2013'te de atlama masasında kendine has 2 hareket yaparak ismini cimnastik literatüre geçiren 21 yaşındaki İzmir Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu olan Ferhat, Çin'deki 45'inci Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda paralelde yaptığı öne çift bükük salto ve yarım burguyla 3 hareketi birden ismiyle tescilleten dünyadaki ilk sporcu oldu. Ege Üniversitesi öğrencisi olanç Ferhat, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söylerken şöyle dedi:

"Takım halinde 2010'da 43'üncü sıradayken Çin'de 25'inci sıraya yükseldik. Dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk Türk cimnastikçisi de oldum. Zorluk derecesi çok yüksek olan hareketim Uluslararası Cimnastik Komitesi tarafından en zor hareketlerin yer aldığı G grubunda değerlendirildi. Arıcan ismini literatüre üçüncü kez yazdırmak, bundan sonra hareketin adımla anılacak olması tarifi olmayan bir gurur."

Hedefinin olimpiyatlara katılarak madalya kazanmak olduğunu beiirten Ferhat, şöyle devam etti:

"Cimnastikte ulusalararası başarı artık imkansız değil. Daha önce Akdeniz Oyunları'nda madalya kazandım. Ülkemizden hiçbir erkek sporcu daha önce olimpiyatlarda yer almadı. Ben Rio Olimpiyatları'na katılarak hem yine bir ilki gerçekleştirmek hem de oradan madalyayla dönmek istiyorum."

Ferhat'ın antrenörü Reyhan Karanlık ise, "Türkiye'de cimnastik son yıllarda yeni federasyon yönetimiyle büyük ivme kazandı. Ferhat'ın artık hedefi olimpiyat madalyası" dedi.

TESADÜFEN KEŞFEDİLDİ

Cimnastik sporunda ilkleri başaran Ferhat Arıcan'ın yeteneği tesadüfen keşfedildi. İlkokulda tenefüste ellerinin üzerinde yürüyen Ferhat'ı gören beden eğitimi öğretmeni, öğrencisini bu spora yönlendirdi. Geç sayılacak 10 yaşında cimnastiğe başlayan Ferhat, 11 yılda adını dünyaya duyurdu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Ferhat'ı 2016 Rio Olimpiyatları yolunda madalya vaad eden 16 altın çocuk arasına seçti.

FOTOĞRAF

CİMNASTİKTE 3 HAREKETİYLE ANILAN FERHAT:

CİMNASTİKTE 3 HAREKETİYLE ANILAN FERHAT:

CİMNASTİKTE 3 HAREKETİYLE ANILAN FERHAT: