• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
Kredi kartıyla taksitli haciz
AB'ye vizesiz seyahatte umut ışığı
Erdoğan: Kürtaj bir cinayettir !
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Çin'e Esad rüşveti !

Çin'e Esad rüşveti !
Humus katliamı sonrası BM’de oylanan Suriye tasarısıyla ilgili şok iddia...
06 Şubat 2012 / 09:54

İran’ın, BM Güvenlik Konseyi’ndeki Suriye oylamasında “veto” silahını kullanması karşılığında Çin’e “petrol rüşveti” teklif ettiği ileri sürüldü. Arap dünyasından kaynaklanan iddialara göre, İran, Çin’e, piyasadan daha düşük fiyatla petrol satma sözü verdi. Çin, Rusya ile birlikte BM Güvenlik Konseyi’ndeki oylamada “veto” silahını kullanmıştı. 13 ülkenin kabul oyuna rağmen, Rusya ve Çin’in vetosu tasarının rafa kalkmasına neden oldu. Karar ile Suriye’de insan hakları ihlalleri kınanıyor ve şiddetin derhal sona erdirilmesi isteniyordu.

Oylamadan sonra, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, “Akacak her kan Rusya ve Çin’in eline bulaşacak” demişti. Oylama günü ise, Suriye’de 200’den fazla insan ölmüştü. Rusya ve Çin’in BM Güvenlik Konseyi’nde veto yetkilerini kullanmaları Suriyeli muhalifleri çileden çıkardı. Birçok başkentte Rusya ve Çin büyükelçilikleri önünde protesto gösterileri düzenlenerek “veto” kararları kınandı.

BAYRAKLARI YAKILDI

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Rusya Büyükelçiliği önünde toplanan muhalifler Hür Suriye Ordusu’nun bayraklarını açtı. Gösteride Çin ve Rus bayrakları yakıldı. Suriye, İran için bölgeye uzanabildiği bir ülke olurken, Rusya’nın Suriye’de bir deniz üssü yer alıyor. Rus askeri uzmanlar ise uzun bir süredir Şam’daki muhataplarına “askeri” tavsiyelerde bulunuyor. (GazeteHabertürk)

400
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 1 yorum yapıldı.
  • iyilerin dostu moromisafir06 Şubat 2012 Pazartesi 10:34

    onu bebekler bıle bılıyor amma bu sefer usa baska koz kullanacak çin mallarına sıkı konrol ve engel russ kolay o satar babası olsa bıle yanı yakın da bu fılm de bıter

    BeğendimBeğenmedim
MANŞETLER
AK Parti'de ''Şahin'' krizi !Cem Uzan değil mi o ?Fazla yağlarınızdan kurtulunKabe'de bile F.Bahçe!Patron işkencesi !Başbakan'dan özür bekliyorlarAcun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...''Bugünkü sistem Erdoğan'sız kriz üretir''Memur zammında 42 TL'lik kriz !Dehşetin böylesi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim