CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ TASARIDAN ÇIKARILDI

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ TASARIDAN ÇIKARILDI

Adalet Komisyonu'na çekilen cinsel istismar düzenlemesi, komisyonda yapılan oylama sonucu, oy çokluğuyla tasarıdan çıkarıldı

TBMM Adalet Komisyonu, Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya  başkanlığında, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına  Dair Kanun Tasarısı'nın, geri verilen erken yaşta evliliklere ilişkin geçici 1.  maddesiyle ilgili toplandı.  Toplantıya Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ da katıldı.İyimaya, toplantının açılışında komisyon üyelerine Yrd. Doç. Dr. Sinan  Kocaoğlu'nun, "Yargı Kararları Işığında Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar"  başlıklı kitabını dağıttı.

 Gündemdeki tasarının Genel Kurulda tümünün oylaması aşamasında sürecin  durduğunu, hükümetin geçici 1. maddeyi geri çektiğini ifade eden İyimaya,  maddenin ikinci fıkrasının metinden çıkarılması yönünde bir irade ortaya  çıktığını, komisyonda bu doğrultuda hazırlanan önergenin görüşmelerinin  yapılacağını kaydetti. 

BAKAN: İYİ ANLATAMADIK

Toplantının başında kısa bir konuşma yapan Bozdağ, "Aslında getirdiğmiz düzenleme tek bir tecavüzcüyü bile kapsamıyordu ama yanlış anlaşıldı. Biz de bunu iyi anlatamadık. Toplumda oluşan tepki nedeniyle bu düzenlemeyi geri çekiyoruz" dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE ÇIKARILDI 

Görüşmelerin ardından, Ceza Muhakemesi  Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geçici 1. maddesinin erken yaşta  evliliklerle ilgili, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde  fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine  imkan veren ikinci fıkrasının metinden çıkarılmasına ilişkin önerge oy çokluğu ile  kabul edildi.

DHA