Cinsel taciz suçlularına yeni çözüm !

Cinsel taciz suçlularına yeni çözüm !
Güncelleme:

Ülkede cinsel taciz suçluları için yeni bir yasa tasarısı geliyor...

Hindistan yönetimi, ülkede cinsel taciz suçlularının teşhir edilmesini öngören bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Hükümet adına mecliste konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri  Bakanlığından Kiren Rijiju, tasarının yasalaşması halinde, taciz suçları  kesinleşenlerin Ulusal Suçlar Kayıt Bürosunun resmi sitesinde yayımlanacağını  belirtti.

Hazırlık aşamasında olan tasarının geliştirilmesiyle ilgili  bakanlıklar ve çeşitli kuruluşlarla iş birliği içinde olduklarını anlatan Rijiju,  önerinin yalnızca "ilk adım" olduğunu söyledi. Kiren Rijiju, tasarıyla ilgili  eyalet hükümetleri ve kamuoyuna başvuracaklarını da dile getirdi.

Tasarıya göre, fotoğraflarının yanı sıra isimlerinden vatandaşlık  numaralarına kadar tacizciler hakkında birçok bilgi internetten yayımlanacak.  Tasarının yasalaşmasıyla ülkedeki tüm taciz suçlularının bilgileri, halkın  erişebileceği bir veri tabanında kayıtlı olacak.

Bakanlık yetkililerinden Haribhai Chaudhury de gazetecilere yaptığı  açıklamada, tacizcilerin ifşa edilmesinin kolluk kuvvetlerinin de yararına  olduğunu savundu. Böylelikle tacizcilerin zihinlerine korku salınacağını belirten  Chaudhury, halkın bu uygulamadan oldukça fayda göreceğini söyledi.