Çıplak fotoğraflara milyarlarca TL ceza geliyor

Çıplak fotoğraflara milyarlarca TL ceza geliyor

Dünyaca ünlü yıldızların çıplak fotoğraflarının internette yayılması nedeniyle Google 100 milyon dolarlık davayla karşı karşıya...

Kate Upton ve Jennifer Lawrence gibi ünlü isimlerin iCloud hesaplarının hack'lenmesiyle özel fotoğrafları internete yayılmış, hacker'lar internette dileyen herkesin ulaşabileceği mecralara fotoğrafları paylaşmıştı.

Olayın büyümesiyle birlikte Hollywood'dan avukat Marty Singer, Google'ın kurucuları Larry Page, Sergey Brin ve hatta Eric Schmidt dahil üst yöneticilere yazılı uyarıda bulunarak bu çıplak fotoğrafların derhal Google'ın içeriğinden kaldırılması gerektiğini, aksi halde haklarını mahkemede arayacaklarını belirtti. Mahkemede Google'dan istenecek rakamın ise 100 milyon doları bulabileceği konuşuluyor.

Ancak Singer'ın hangi ünlülerin çıplak fotoğraflarının kaldırılmasını Google'dan istediği belirtilmedi; sadece 'onlarca ünlü isim' demekle yetindi.

Singer'a göre olayın patlak vermesiyle günler önce Google'a fotoğrafların kaldırılması için talepte bulunulmuş, ancak YouTube ve Blogger gibi Google servisleri başta olmak üzere hiçbir mecrada bu içerikler kaldırılmamıştı. Yine Singer'ın iddiasına göre Google başından beri bu fotoğrafların farkında ve buna rağmen tavır alıp fotoğrafları kaldırmaya yanaşmış değil.