Çıplak fotoğrafları böyle çaldılar

Çıplak fotoğrafları böyle çaldılar
Güncelleme:

ABD'de iki hacker geliştirdikleri bir programla gizli olan fotoğrafları anında görebiliyor.

ABD'li iki hacker özel fotoğrafları ele geçirmeye yarayan bir program yazıp pazarladıkları için tutuklandı. Eskisi kadar popüler olmasada halen aylık 60 milyon kişinin ziyaret ettiği Photobucket'ta yaşanan skandal nedeniyle bir çok kadın kullanıcının genele açık olmayan fotoğrafları istemedikleri kişilerin eline geçti.
 
İddialara göre Brandon Bourret ve Athanasios Andrianaki 2012 yılında yarattıkları 'Photofucket' programının forumlar aracılığıyla satışını gerçekleştirdi. İddiaların kanıtlanması halinde ikilinin 15 yıl hapis ve 250dolar para cezası alma ihtimali bulunuyor.

Photofucket görülmesi istenmeyen fotoğrafların izole edilip otomatik olarak indirilmesini sağlıyor. Bunu yapmak için 'fusking' denilen yöntemi kullanıyor. 'Fusking' internette olduğunu bildiğiniz bir URL adresini tahmin ederek bulmak anlamına geliyor.
 
Photofucket, URL'deki harfleri ve sayıları değiştirerek bu işlemi çok hızlı bir şekilde yapıyor ve gizli adresleri buluyor. Program, daha sonra adreslerdeki tüm içeriği de yer aldığı bilgisayara indiriyor.

Yapılan ilk incelemeler sonucunda porno forumlarında Photofucket'ın iki farklı versiyonunun paylaşıldığı tespit edildi. Programın 'temel' versiyonu bedava indirilebilirken 'pro' versiyonuna 29.99 dolar ödemek gerekiyor. 
 
Şu an için kaç kişinin bu programı indirdiği ise bilinmiyor.