Çipras'tan ilginç karar ! Orayı ziyaret edecek

Çipras'tan ilginç karar ! Orayı ziyaret edecek
Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Çipras, İsrail ve Filistin'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın İsrail ve Filistin'i ziyaret edeceği bildirildi.

Çipras, bölgede yarın başlayacak iki günlük ziyareti kapsamında önce  İsrail'e giderek İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İsrail Başbakanı Binyamin  Netenyahu ile görüşecek. 
 
Perşembe günü de Filistin hakimiyetindeki Batı Şeria'ya geçecek olan  Çipras,Ramallah'da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya gelecek.

Alınan bilgiye göre, Çipras'ın İsrailli yetkililerle yapacağı temaslar  sırasında, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin dışında Yunanistan ve İsrail  arasında, doğalgazın taşınması ve su kaynaklarının idaresi gibi konular ele  alınacak.

Görüşmelerde ayrıca, daha önce Kahire'de, Yunanistan, Mısır ve Güney  Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında olduğu şekilde, Yunanistan, GKRY ve İsrail  arasında üçlü bir zirve gerçekleştirilmesine yönelik hazırlık çalışmaları  yapılacağı belirtildi.

Kahire'de 2014'te bir araya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah  Sisi, Yunanistan eski Başbakanı Andonis Samaras ve GKRY lideri Nikos  Anastasiadis, toplantı sonunda Türkiye'nin Akdeniz'de enerji çalışmalarını  durdurması yönünde ortak bir açıklamada bulunmuştu.

Öte yandan, Çipras'ın Filistin ziyaretinin ardından, Filistin lideri  Abbas'ın da, 21-22 Aralık tarihleri arasında Atina'ya resmi bir ziyaret yapacağı  belirtildi.