• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Çizgi film CD’lerine neden el kondu ?

Çizgi film CD’lerine neden el kondu ?
Zaman, Hürriyet ile Milliyet’i bilgisayar bilgisiyle vurdu ?
18 Şubat 2010 / 11:05

Dün bazı internet sitelerinde ve bugün bazı gazetelerde, ‘Ergenekon üyesi olmak’ suçundan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’e ait bazı açıklamalar yer aldı. Bunlardan en ilginci ve başlıklara taşınanı ise ‘6.5 yaşındaki kızım Sıla’nın çizgi filmlere bile el konuldu’ şeklindeki açıklamasıydı.

Peki bir ev aramasında çizgi film CD’leri neden ‘delil’ olarak el konulur?

Zaman gazetesi, bilgisayar bilgisiyle Hürriyet ve Milliyet’e bakın nasıl yanıt verdi:

“Aslında kamuoyu bu sorunun cevabını yakından biliyor. Ergenekon sanığı Levent Göktaş’tan ele geçirilen DVD’ler arasında yer alan ve normal bir bilgisayara takıldığında içinde sadece filmlerin göründüğü DVD’nin içine ‘Data Stash’ adlı bir programla gizlenmiş bir takım dosyalar bulundu.

Şimdi sorulması gereken soru şu? O dosyalardan hangi korkunç planlar çıktı? Hemen cevabını verelim. Kamuoyu tarafından Kafes Eylem Planı olarak bilinen ve Koç Müzesi’ndeki denizaltıya bomba konularak masum çocukların öldürülmesinin planlandığı, ülkemizde yaşayan gayrimüslim vatandaşlara karşı düzenlenecek suikast ve bombalama planlarının ve Deniz Kuvvetleri’nde görevli bir çok subay ve amiralin fişlendiği notlarda yine bu askerlerin kadınlarla nasıl kontrol edildiğine ilişkin bilgeler yer aldığı belgelere ulaşıldı.

Şüphesiz biz küçük Sıla’nın cizgi film CD’lerinin içinde de korkunç eylem planları var demiyoruz. Ancak aramayı yapan ekiplerin bu konudaki hassasiyetini de ‘ajitasyona’ malzeme etmenin pek de doğru olmadığı ortada.

PLAN FİLM CD’SİNE GİZLENMİŞ

Bedrettin Dalan’a ait İstek Vakfı’nın Poyrazköy’deki arazisinde ele geçirilen cephaneliklerle ilgili olarak nisan ayında tutuklanan Bektaş’tan çok sayıda doküman ele geçirildi. Bu dokümanlardan biri olan film CD’sinde bilişim uzmanları dosya gizlemekte kullanılan ‘data stash’ programına rastladı. Delillerin bu programla gizlenmiş olabileceği kanaatine ulaşan uzmanlar, detaylı incelemelerinde ‘Kafes Operasyonu Eylem Planı’ ve çok sayıda dosyanın film dosyalarının arkasına gizlenmiş olduklarını tespit etti..”

 

5416
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim