Cizre Tso Yeni Başkanı Süleyman Çağlı Göreve Başladı

Cizre Tso Yeni Başkanı Süleyman Çağlı Göreve Başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerini kazanan iş adamı Süleyman Çağlı, başkanlık mazbatasını ilçe seçim kurulundan aldıktan sonra göreve başladı.

- Şırnak'ın Cizre ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerini kazanan iş adamı Süleyman Çağlı, başkanlık mazbatasını ilçe seçim kurulundan aldıktan sonra göreve başladı.

Cizre TSO Başkanlığı'na seçilen Süleyman Çağlı, yeni yönetimi ile görevine başladı. Geçtiğimiz gün yapılan seçimde 389 oyla Cizre TSO başkanlığını 13 yıl boyunca sürdüren Adnan Elçi’den devralan Süleyman Çağlı, yeni yönetim kurulu üyelerinin rozetlerini taktı. Çağlı, görevi devralırken birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çağlı, öncelikli hedef ve vizyonlarının ortak akıl çerçevesinde sosyal barışın hüküm sürdüğü bir iklim içerisinde, Cizre’nin sanayi ve ticaretini bulunduğu noktadan çok daha ileriye götürme arzusunda oldukların belirtti. Çağlı, yeni dönemde kendilerine yüklenen misyonun bilinci içerisinde olduklarını belirterek, “Cizre’nin ihracat kenti olmasının yanında, bölgenin huzur ve barış kenti olarak da anılmasını istiyoruz. Bu vizyonla hareket ederek, şehrimizin daha iyi noktalara ulaşması için çalışacağız. Odamız, kendine yakışır bir olgunluk içerisinde ve demokratik bir ortamda seçimlerini tamamladı. Üyelerimiz kendi hür iradeleri tercihlerini kullandı ancak seçimler geride kaldı ve yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemde üyelerimizin bizlere yüklediği misyonun bilinci içerisindeyiz. Öncelikli hedef ve vizyonumuz, büyük emek ve özveriler sonrası şehrimizde tesis edilen ortak akıl anlayışı içerisinde hareket etmek olacaktır. Aynı zamanda, özellikle meclis çatısı altında birleştirici ve barışçıl bir anlayışla kentteki sosyal barışın devamlılığı için çalışmalar yürütüp, sağduyuyu elden bırakmadan şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin gelişimi için projelerin takipçisi ve destekçisi olacağız. Bizler de özellikle odamızın gerek şehrimiz, gerek bölge ve gerekse ülke genelinde üstlendiği misyonun gereği olarak yeni dönemde bu çıtanın daha da yükseğe çıkarılması için emek sarf edeceğiz. Çünkü birlik beraberliğin, barışın ve huzurun olmadığı yerlerde ne üretim ne de ticaretin olmayacağının bilinci içerisindeyiz” dedi.

Tüm adayların odaya hizmet için yarıştığını belirten Çağlı, bunun bir hizmet yarışı olduğunu söyledi. Çağlı, "Tüm adayların seçim sürecinde yaptığı mücadelenin sebebi de odamıza daha iyi hizmet verebilme iddiasıydı. Her yarışın kazananı ve kaybedeni olur. Ama bu seçimin kaybedeni yok. Kazanan ise Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ve Cizre’dir. Artık odamız için el ele verip birlikte çalışmak zamanıdır. Meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu ve diğer tüm kurullarımızın örnek bir uyum ve koordinasyon içerisinde çalışacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Görev alan herkes bu meclisin bir parçası ve daha önemlisi dostlarımızdır. Ortak hedeflerimiz için birlikte çalışmaktan da büyük bir keyif duyarız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Süleyman Çağlı'ya rozetini Cizre Ticaret ve Sanayi Odası'nın en yaşlı üyesi Nesim Gözel taktı. Başkan Çağlı da yönetim kurulu üyelerinin rozetini taktı.