Cizrede 2 Okul Molotof Kokteyli Atılarak Yakıldı

Cizrede 2 Okul Molotof Kokteyli Atılarak Yakıldı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün 4 okulu ateşe veren kimliği belirsiz kişiler, akşam saatlerinde de 2 okulu molotof kokteyli atarak yaktı. Yangına müdahaleye giden itfaiye aracı da taşlandı.Cizre İlçesi'nde Kürtçe okulun mühürlenmesiyle...

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün 4 okulu ateşe veren kimliği belirsiz kişiler, akşam saatlerinde de 2 okulu molotof kokteyli atarak yaktı. Yangına müdahaleye giden itfaiye aracı da taşlandı.

Cizre İlçesi'nde Kürtçe okulun mühürlenmesiyle başlayan gerginlik devam ediyor. Dün kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan 4 okulun ardından akşam saat 21.00 sıralarında 2 okul daha molotof kokteyli atılarak yakıldı. Kimliği belirsiz kişiler, Atatürk Anadolu Lisesi ve İsmail El Ceziri İlköğretim Okulu'na eş zamanlı olarak atılan molotof kokteylleri yangın çıkmasına neden oldu. İhbar üzerine yanan okulu söndürmeye giden itfaiye aracı da molotof atan grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda itfaiye aracının camları kırıldı.

Polis ekipleri okula molotof kokteyli atıp itfaiye aracını taşlayan gruba gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrası grup ara sokaklara dağıldı. Yanan okullar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı olmazken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Okullara yönelik saldırılar üzerine Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de alarma geçti. İlçe milli eğitim müdürlüğü, bütün okullarda gece bekçileri görevlendirildi. Bekçiler geceleri sabaha kadar ilçe merkezindeki tüm okullarda nöbet tutacak.

FOTOĞRAFLI