Cizre'de polis gelmedi iddiası !

Cizre'de polis gelmedi iddiası !

PKK'lılarla Hizbullahçıların Cizre'deki çatışmasından ilginç iddialar gelmeye devam ediyor.

Cizre’de 7 saat içerisinde en az bin defa 155 polis imdat hattının arandığını söyleyen Hüda Par’lıların avukatı Abdulgani Orhan, olayların başlangıcının ise PKK’ya bağlı YDGH’nin Nur Mahallesi’ni kontrol etmek istemesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

 

Vatan'dan Kenan Butakın'ın haberine göre Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması YDGH ile Hizbullah’a yakın olduğu iddia edilen Hüda-par arasında 3 günden bu yana yaşanan gerginliğin, IŞİD ile savaşan 4 PKK’lının cesedinin ilçeye getirilmesinin ardından yaşandığı iddia edildi.

Cizre’de son 3 günden bu yana yaşanan olayların, PKK’lıların Nur Mahallesi’ni kontrol altına almak istemesinden kaynaklandığını söyleyen, Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerinin avukatı Abdulgani Orhan şunları söyledi:

“Akşam saatlerinde daha çok Mustazaflar Derneği’ne yakın olan ve Hüdaparlıların da yaşadığı Nur Mahallesi’ne 6-7 kamyon, 2 kepçe ve belediyeye ait 2 cenaze aracıyla geliyorlar. Kamyonların içerisinde molozlar varmış ve o molozları mahallenin bazı girişlerine döktüklerini ve bazı yollara da hendek kazdıklarını öğrendik.” 
 
“Evler işaretlenip yakıldı”
 
“Mahalleye girişi ve çıkışları durdurup o bölgeyi de kontrol altına almak istiyorlar. Mahallede yaşayanlar da tepki gösteriyor.  Mahalleye getirilen 2 cenaze aracından PKK’nın dağ kadrosundan bazı teröristlerin silahlarıyla çıktığı görülüyor. Mahallede iki ev de YDGH’liler tarafından yakılıyor. Bu evler öncesinde işaretleniyor. Ayrıca mahallede yaşayanlarla konuştuğumuzda, her biri gece 3’te başlayan ve sabah 10’na kadar şiddetli bir şekilde yaşanan çatışmalarda 155 polis imdat hattının defalarca aranmasına rağmen yardımın ulaşmadığından yakınıyorlar. Gece 3’ten sabah 10’a kadar binin üzerinde 155 polis hattı aranmış ancak hiçbir geri dönüş yapılamamış. “ 
 
Silopi’de iki yaralı
 
Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri polisle çatıştı. Çıkan olaylarda bir kişi silahla karnından vurularak, bir kişi ise elektrik 
akımına kapılarak yaralandı.
 
Gerilim dinmedi

 
Cizre’de oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H’li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer ve evine gitmek isterken vurulan 15 yaşındaki Barış Dalmış yaşamını yitirmişti. İlçede gerilim dün de sürdü. Cenazeler beklenirken bir grup Cizre Tank Taburu’nu taşladı. Grubun önüne geçen yaşlı bir kadın Kürtçe, “Askerleri taşlamanız barış görüşmelerine zarar verir” diye konuştu.
 
Yakmak istemişler

 
HÜDA-PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, olaylarda  yaralanan Abdullah Deniz’in (65) uzun süre mahallede YDG-H üyelerince alıkonulduğu için kan kaybından hayatını kaybettiğini, cesedinin 9 saat yerde kaldığını öne sürdü. Elçin, YDG-H üyelerinin Nur Mahallesi’nde Hüda Par’a üye kişilere uzun namlulu silahla saldırdığını söyleyerek, “PKK yandaşları, üyemiz Şemsettin Gözüngü’nün evini ateşe verdi.  Hamile kadın ve çocuğunu yakmak istediler. Karısı ile çocuğu evde mahsur kaldı. Kendisi komşusunun evine sığınmış. Bitişik evin banyo duvarını  kırıp ailesini kurtarmış” dedi.