CNN açılımı yaptı bile..

CNN açılımı yaptı bile..

Biz Kürt açılımını tartışırken, CNN kanalı bir skandala imza attı..

HABER3.COM

Türkiye Kürt açılımını tartışırken dünyaca ünlü haber kanalı bir skandala imza attı. CNN televizyonu uluslararası bir programında Kürdistan haritası yayınladı.

 

21 Ağustos’taki skandal, kanalın ünlü programlarından Campbell Brown’un programında yaşandı. Programda Irak’taki terörizmden bahsedilirken Türkiye’nin bir kısmını içine alan bir Kürdistan haritası ekrana getirildi.

CNN açılımı yaptı bile.. - Resim : 1


CNN’E KARŞI KAMPANYA BAŞLATILDI

ABD’deki Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleri Ali Çınar, İbrahim Kurtuluş ve ATAA Gelecek Başkanı Ergün Kırlıkovalı, posta, e-posta veya faks yolu ile tepki mektuplarının acilen CNN televizyonuna iletilmesi için kampanya başlattıklarını duyurdular.

 

Kampanyanın CNN'e savaş açma niteliğinde olmadığını belirten Çınar, amacın yapılan hatalardan dönülmesi ve gelecek yayınlarda yanlış ve bölücü bilgilerin kamuoyuna aktarılmasından vazgeçilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Çınar ayrıca, CNN televizyonunun Türk-Amerikan kamuoyundan özür dilemesini beklediklerini ve  gösterilecek örgütlü tepkinin sonunda televizyonun Türkiye haberlerini daha doğru ve tarafsız şekilde geçmeye özen göstermelerinin sağlanabileceğini ifade etti.