Çocuğunuz sürekli parfüm sıkıyorsa dikkat

Çocuğunuz sürekli parfüm sıkıyorsa dikkat

Uzmanlar velileri uyardı: Çocuğunuz sürekli parfüm sıkıyorsa madde bağımlısı olabilir...

TÜİK verilerine göre Türkiye'de uyuşturucu madde kullanımı 11 yaşın altına indi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçen ay açıkladığı bir raporla Türkiye'de uyuşturucu kullanımının 11 yaşın altına indiğini ortaya koydu. Uzmanlar, 16 milyon 400 bin öğrencinin ders başı yaptığı okul çevrelerinin en önemli pazar olduğuna dikkat çekerek velileri uyardı: "Çocuğunuz sürekli parfüm sıkıyorsa, devamsızlığı artmışsa ve sürekli borç para alıyorsa madde bağımlısı olabilir"

48 BİN ÇOCUK BAĞIMLI
TÜİK araştırmasında, 2013 yılında suça sürüklenen çocuk sayısı 2012 yılına göre yüzde 14,5 oranında artarak 115 bin 439'a yükseldi. Bu çocukların 48 bin 374'ünün bağımlılık yapan madde kullandığı belirlendi. Çocukların yaklaşık 4 bin 500'ünün esrar, 213'ünün bonzai, 118'inin eroin ve 117'sinin de hap kullandığı tespit edildi. Bonzai kullanan 165 çocuğun 15-17 yaş aralığında, 42 çocuğun 12-14 yaş aralığında, 6 çocuğun ise 11 yaşının altında olduğu açıklandı.

ANNE BABALAR DİKKAT!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Kahveci anne ve babaları şu konularda uyardı: "Okula karşı negatif değişiklikler, devamsızlık, düşen notlar, yapılan aktivitelerde ve sahip olunan şeylerde artan ölçüde gizlilik çocuklarda bir şeylerin doğru gitmediğini göstermektedir. Koku örtmek için gereksiz derecede kullanılan parfümler, deodorantlar, yeni arkadaşlar, arkadaş grubundaki değişiklikler ve borç para alma gibi durumlar da çocukların yaşamında bir şeylerin yanlış gittiğini anlatmaktadır. Aslında çocuklar ve ebeveynler arasında her zaman iletişim ve karşılıklı anlayış olmalıdır. Çocuklarınızla arkadaşlık kurun"

OKUL ÇEVRELERİNE NARKOTİMLER
Uyuşturucuyla mücadele konusunda hükümetin başlattığı eylem planı kapsamında okul çevrelerinde narkotimler kurulacak. Okul çevresinde dolaşan şüpheli kişilere terörist muamelesi yapılacak. Okul çevrelerinde narkotimlerle birlikte psikologlardan ve diğer uzmanlardan oluşan bir ekip çalışacak. AMATEM'ler yeniden yapılandırılacak. Çağrı merkezi kurulacak. Kentlerdeki viraneler yıkılacak. Bazı ilaçlar gözden geçirilecek, belli ilaçlara erişim engellenecek. İlk adım merkezleri kurulacak, yarı yol yöntemlerine ağırlık verilecek.