Çocuklar Gülsün Diye Derneği 25. anaokulunu Erzincan’da açtı

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 25. anaokulunu Erzincan’da açtı

Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği' 25. anaokulunu Erzincan Kavakyolu ilçesinde açtı. Hayırsever bir ailenin üstlendiği, Erzincan Kavakyolu Çocuklar...

Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği' 25. anaokulunu Erzincan Kavakyolu ilçesinde açtı.

Hayırsever bir ailenin üstlendiği, Erzincan Kavakyolu Çocuklar Gülsün Diye-Hasan Boyoğlu Anaokulu'nun açılış törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sanatçı Gülben Ergen, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve davetliler katıldı.

Açılıştan önce anaokulunu ziyaret eden Gülben Ergen, öğrencilerle sohbet ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Burada yetkililerden duyduk ki çok ihtiyaç varmış. Benim yaşamda popüler bir mesleğim var. Ama bu mesleğin bana kazandırdığı bütün artıları bütün avantajları Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne kullanmak benim için bir gurur. Benim çocuklarım da bu sabah aynı böyle bir anaokuluna gittiler. Böyle büyüdüler. Böyle de büyümeye devam ediyorlar. Benim çocuklarım da dünyanın hele ki ülkemin hiçbir çocuğunun arasında hiçbir fark yok. Ama fırsat eşitsizliği biliyorsunuz dünyanın her yerinde var. Ben sanatçı olarak ipin ucundan bu kısmından tutabiliyorum. Anaokulu, okul öncesi eğitimin önemi. Annelerin babaların çocuklarını mutlaka anaokuluna yollamaları çünkü ilkokula gitmeden önce anaokulu eğitimi almış anaokulu öğretmenlerinden eğitim almış bir çocuğun bilinci, yaşamdaki özgüveni çok farklı oluyor. Erzincan’a da ulaşabildik. Soma’ya da ulaşabildik. Trabzon’a da Sinop’a da Van’a da inşallah 81 ilde 81 anaokulu yapmaya benim ömrüm yetsin.” dedi.

Protokol mensuplarının tören alanına gelmesi ile birlikte okul açılışına geçen sanatçı Gülben Ergen, protokolde oturan erkekleri kaldırarak çevrede bekleyen bayanları oturttu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sırasında ise çevrede bulunan bir çocuğu yanına alan sanatçı, İstiklal Marşı'nı birlikte okudu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sanatçı Gülben Ergen’e plaket ve Erzincan işi işlemeli bakır tabak hediye ettiler. Hediye takdiminin ardından sanatçı Gülben Ergen’in başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı yapıldı.

CİHAN