’Çocuklar Gülsün Diye’ Derneği 28. Anaokulunu Antalya’da Açacak

’Çocuklar Gülsün Diye’ Derneği 28. Anaokulunu Antalya’da Açacak
Güncelleme:

Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 28. anaokulunu Antalya'nın...

Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 28. anaokulunu Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde açmaya hazırlanıyor. Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Antalya'ya ikinci kez anaokulu kazandıracak. "Çocuklar Gülsün Diye Oğuzhan Yıldırım Anaokulu" adını alacak anaokulu, 8 Ekim'de yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanacak.

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, okul öncesi eğitimdeki boşluğu doldurabilmek, Türkiye'nin geleceği olan çocukların gelişimine katkı sağlamak için başlattığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Türkiye'nin en uzak ve en çok ihtiyacı olan bölgelerine ve köylerine anaokulları kazandıran Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 28. anaokulunu Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde açacak.

Yeni okulun açılışı, Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve devlet protokolünün katılımıyla 8 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek. Anaokulu, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanacak. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği "Çocuklar Gülsün Diye Oğuzhan Yıldırım Anaokulu"nun yapımını hayırsever bir aile üstlendi.

Gülben Ergen'in öncülüğünde Türkiye'de okul öncesi eğitim bilincinin oluşmasına önemli katkılar yapan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, hayırsever kurum ve kişilerin de eğitim için harekete geçmesine imkan sağlıyor. Çocuklar anaokullarında, modern bir eğitim ve oyun ortamına kavuşuyor. Ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu bazı bölgelerde, Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin girişimleriyle anaokuluna giden yollar da yenileniyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin en önemli destekçilerinden Yurtiçi Kargo, taşıma sponsoru olarak malzemelerin okula ulaştırılmasını sağlıyor. Derneğin bir başka önemli destekçisi Faber-Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin ve Konya Akşehir'e anaokulları kazandırdı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmaya devam edecek.

'ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE" DERNEĞİ HAKKINDA

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşu. Gülben Ergen'in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, 22 Ekim 2011 tarihinde imzalanan ve Şubat 2015'te yenilenen işbirliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlıyor.

Kaynak: İHA