Çocuklar tablet, televizyon ve bilgisayar karşısında ne kadar kalmalı?

Çocuklar tablet, televizyon ve bilgisayar karşısında ne kadar kalmalı?

Amerikan Pediatri Derneği, çocukların ne kadar ekran başında kalması gerektiğini ortaya koyan tavsiye kararını açıkladı

Amerikan Pediatri Derneği (AAP), çocukların gün içerisinde ne kadar ekran başında kalması gerektiğini ortaya koyan tavsiye kararını açıkladı.

18 ayın altındaki çocukların kesinlikle hiçbir ekran görüntüsüne maruz kalmaması gerektiğini belirten ABD’li çocuk doktorları, 2 ila 5 yaşındaki çocukların ise günde bir saat ile sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. O yaştaki çocukların eğitim içerikli programlar izlemesi gerektiğini savunan uzmanlar, 2 ila 5 yaşındaki çocukların ebeveynlerine de seslenerek, izin verilen bir saat içerisinde mutlaka çocukların yanında olmalarını tavsiye etti.

ÇOCUĞUNUZ 5 YAŞINDAN BÜYÜKSE...

5 yaşından büyük çocuklara herhangi bir zaman kısıtlaması getirilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Bu çocukların ne izlediği mutlaka kontrol edilmeli. Tabii ki saatlerce ekran başında bulunmamalılar. Özellikle yatmadan önce ekran ışığına maruz kalmamalılar” diye konuştu.

Ekran karşısında geçirilen fazladan her bir saatin dikkat bozukluğu ve okullarda başarısızlığın önünü açtığını kaydeden uzmanlar, hafızanın zayıflaması ve uyku bozukluğu gibi rahatsızlıkların da ‘ekran bağımlılığı’nın nedeni olduğunu belirtiyor.