Çomü Dardanos Yerleşkesi Spor Kompleksine Dönüşecek

Çomü Dardanos Yerleşkesi Spor Kompleksine Dönüşecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesinde bulunan Futbol Sahası’na tribün ve etrafına atletizm faaliyetleri için tartan pist yapılıyor.

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesinde bulunan Futbol Sahası’na tribün ve etrafına atletizm faaliyetleri için tartan pist yapılıyor.

600 bin lirayı aşan bir maliyet ile gerçekleştirilen yatırımın en geç 1 ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor. Futbol Sahası’na yapılacak olan 200 kişilik tribün sayesinde spor aktivitelerinde seyircilerin daha iyi hizmet alması sağlanacak. Tartan pist yatırımı ise koşu sporlarında sporcu güvenliğini arttırıyor ve en iyi sonuçların alınmasını sağlıyor.

Dokusu nedeni ile düşme, zıplama gibi durumlarda kas ve iskelet sistemlerine verilebilecek zararı en aza indiren, eklem ve yan bağ sakatlıklarının büyük ölçüde önüne geçmesi nedeni ile spor salonlarının vazgeçilmez taban uygulamalarından olan kauçuk zemin sistemleri, içeriğinde bulunan etkenlerin hiç birisinde kanserojen barındırmaması nedeniyle insanların hatta hayvanların sağlığına hiç bir olumsuz etki oluşturmuyor. Toprak ve asfalt zeminlere göre spora büyük katkıları olan ve sakatlanmalardan koruyan tartan pist sayesinde ÇOMÜ’de ve Çanakkale’de spor yapmak daha kolay ve güvenli hale gelecek.

Yetkililer tartan pist ve tribün yatırımları sayesinde Dardanos Yerleşkesi’nin tam anlamıyla spor kompleksine döneceğini söyledi. Bu yıl başlayacak olan spor salonu ve yeni BESYO binası, yeni yapılacak olan 3 adet tenis kortu, 2 adet yeni açık basketbol sahası ile spor altyapısı güçlendirilmiş olacak. Yerleşkede halihazırda 1 adet tenis kortu, 1 adet açık basketbol sahası, 1 adet spor salonu, 1 adet yarı-olimpik kapalı yüzme havuzu, 1 adet plaj, jimnastik-egzersiz salonları ve diğer imkanlar bulunuyor.

ÇOMÜ DARDANOS YERLEŞKESİ SPOR KOMPLEKSİNE DÖNÜŞECEK

ÇOMÜ DARDANOS YERLEŞKESİ SPOR KOMPLEKSİNE DÖNÜŞECEK