Çorum’da Laleler Açtı

Çorum’da Laleler Açtı

Baharın gelmesiyle birlikte Çorum'un park, bahçe ve refüjlerinde renk cümbüşü oluştu.

Baharın gelmesiyle birlikte Çorum'un park, bahçe ve refüjlerinde renk cümbüşü oluştu. Bu yıl dikimi yapılan yazlık çiçeklerle birlikte 300 bin lale ve sümbülün açması ile Çorum adeta "Lale" şehri haline geldi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, peyzaj çalışmaları ile şehrin görüntüsünün değiştiğini, baharın gelmesi ile birlikte diktikleri çiçeklerin rengarenk açtığını söyledi.

Lalenin Türklükle ve Anadolu ile özdeşleşmiş bir çiçek olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, "Son yıllarda şehrin değişik yerlerine diktiğimiz lale, sümbül vb. mevsimlik çiçeklerle şehrimiz bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Çorum da artık bir lale şehri haline gelmeye başladı." dedi.

Başkan Külcü, 15-20 günlük çiçeklenme süresi olan lalelerin açtığı bu günlerde Çorum halkının Yunus Emre Parkı, Pir Baba Parkı ve Hürriyet Parkı gibi Çorum'un büyük parklarına giderek büyüleyici güzellikteki laleleri seyrettiklerine şahit olduklarını belirtti.

İLĞİ ODAĞI OLDU

Rengarenk laleler vatandaşların ilgi odağı oldu. Birbirinden güzel renk ve desenlerde açan laleler vatandaşların ve fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Vatandaşlar hoş vakit geçirmek ve dinlenmek için park ve bahçelere gidiyor buralarda benzersiz güzellikteki lalelerle fotoğraf çektiriyor. Fotoğrafçılar da bu fırsatı kaçırmıyorlar.